Avond, nacht, oorzaken en behandeling

Avond, nacht, oorzaken en behandeling

Content:

Avond, nacht, oorzaken en behandeling

‘S Avonds,’ s nachts ziek voelen: oorzaken en behandeling
“Oorzaken van misselijkheid in de avonden.” Kunnen zwangere vrouwen zich zo ziek voelen Nachtelijke ziektes bij kinderen: prikkelende factoren Hoe te behandelen.
Waarom kan zich ’s avonds ziek voelen?

De inhoud

 • 1 Waarom is ziek in de avond
 • 2 zwangerschap
 • 3 Misselijkheid bij kinderen ’s nachts
 • 4 behandeling
 • 5 eten

Misselijkheid is een gevoel van ongemak in het bovenste gedeelte van de borst en de nek, voorafgaand aan braken. Meestal gebeurt deze toestand overdag en na het eten van voedsel. Dichter bij de nacht verschijnt het zelden, dus verwaarloos dit onaangename symptoom niet. Als u ’s avonds regelmatig ziek wordt, signaleert dit een ziekte, voor de behandeling waarvan u specialisten moet bezoeken.

Waarom is ziek in de avond

De redenen waarom iemand ’s avonds constant ziek is, een ongelooflijke variëteit. Dit zijn ziekten van het centrale zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel, verkoudheid en bij vrouwen – zwangerschap. Vaak verdwijnt de malaise vanzelf. Als dit niet gebeurt, moet u een arts raadplegen en worden onderzocht om de oorzaken van ongemak vast te stellen en een effectieve behandeling te vinden.

Ziekte van het spijsverteringsstelsel

De misselijkheid in de avond met mogelijke daaropvolgende braaksel signalen van ziekten van het spijsverteringsstelsel. Dit kan gastritis, zweren, pancreatitis, darmobstructie, blindedarmontsteking zijn.

Zweer, gastritis, gastro-enteritis

Bij deze ziekten gaat misselijkheid gepaard met braken, zwaar gevoel in de maag, spasmen en een opgeblazen gevoel. In de regel gebeurt dit na de consumptie van zure, vette, pittige of zoute voedingsmiddelen, evenals verergering van de ziekte.

READ  Medicijn slaap (sedatie) wat het is in reanimatie, het effect op het lichaam, de duur

Galblaas ziekte

Naast de misselijkheid die optreedt tijdens het eten, wordt deze ziekte aangegeven door een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, pijn in het rechter hypochondrium, de smaak van ijzer in de mond.

Intestinale infecties

De volgende symptomen kunnen op deze ziekte duiden:

 • misselijkheid na een bepaalde periode na een maaltijd;
 • navelpijn;
 • zwakte;
 • duizeligheid;
 • temperatuurstijging tot 37 ° C.

Als er diarree is, moet overgeven, moet u dringend een ambulance bellen. In het beste geval zal het eindigen met maagspoeling, in het slechtste geval met behandeling in de afdeling infectieziekten.

pancreatitis

Aandoeningen in de pancreas worden gekenmerkt door misselijkheid na het eten, een opgeblazen gevoel. Het kan bitter in de mond smaken, pijn in het rechter hypochondrium verschijnt.

Nierziekte

Pijn in het lumbale gebied, slecht urineren, iemand wordt ziek voor het slapen gaan – dit duidt op een nieraandoening.

appendicitis

Naast misselijkheid in de avond, gaat een appendicitisaanval gepaard met braken, koorts, pijn in de bovenbuik, geleidelijk verschuiven naar de rechterkant. Bij de geringste verdenking van dit proces, een dringende noodzaak om een ​​arts te raadplegen.

Ziekte van het centrale zenuwstelsel

De oorzaken van misselijkheid kunnen ziekten van het zenuwstelsel zijn. Dit is meningitis, migraine, hoofdletsel – blauwe plekken, zwelling, tremoren. Doorgaans worden er voor het slapengaan zware hoofdpijn aan misselijkheid toegevoegd. Het is gevaarlijk om te hopen dat de malaise vanzelf zal overgaan, het is noodzakelijk om een ​​neuroloog te raadplegen.

Misselijkheid met verkoudheid en griep

Als u zich ’s avonds ziek begint te voelen, kan de oorzaak een verkoudheid en daaropvolgende intoxicatie zijn. Hoofdpijn van een kwelling, de staat wordt verzwakt. Om zich van ongemak te ontdoen, is het noodzakelijk om de effecten van toxinevergiftiging te elimineren en te zorgen voor overvloedig drinken.

READ  Geeuwen en gebrek aan lucht zijn de redenen waarom het moeilijk is om te ademen en vaak geeuwt

zwangerschap

Tijdens het eerste trimester komt misselijkheid voor bij zwangere vrouwen als gevolg van toxicose. De meeste aanstaande moeders ervaren het ’s ochtends, maar in sommige gevallen verschijnt het overdag, ook’ s avonds. Vaak klagen vrouwen dat ze ’s nachts, tijdens de slaap ziek zijn, waardoor ze niet kunnen slapen.

Tijdens de zwangerschap wordt de perceptie van geuren verergerd, dus misselijkheid kan een reactie op hen zijn.

Bovendien kunnen aanstaande moeders last krijgen van malaise als de zwangerschap voor het eerst optreedt, toxicose tot uiting komt door overerving, evenals in een aantal andere gevallen. Het is niet nodig om in dit stadium een ​​arts te raadplegen, de staat normaliseert zich al snel vanzelf.

Oorzaken van misselijkheid in de avonduren van vrouwen tijdens de zwangerschap zijn ernstiger:

 • verkoudheid;
 • ontsteking van de geslachtsorganen;
 • endocriene systeempathologieën;
 • stress, overwerk.

In deze situaties is de hulp van een specialist noodzakelijk.

Misselijkheid bij kinderen ’s nachts

Er zijn een aantal oorzaken van misselijkheid tijdens kinderavonden. Dit is bewegingsziekte, vergiftiging, ARVI. Als een baby een besmettelijke ziekte heeft, verliest het zijn eetlust, stijgt de temperatuur, braken en verschijnen er pijnlijke gevoelens in de buik.

Tijdens periodes van braken hoeven ouders niet in paniek te raken, deze aandoening wordt overgedragen op de baby. Een slapend kind moet niet alleen worden gelaten, zodat hij niet stikt. Tijdens aanvallen, kantel het naar voren terwijl u het lichaam en het voorhoofd vasthoudt met uw handen om van braaksel af te komen. Nadat het noodzakelijk is om uw mond te spoelen, zodat het zuur het tandglazuur niet aantast, en dan de baby een kleine hoeveelheid water te drinken geeft.

READ  Hoeveel uur voor het slapengaan kun je eten en wat is het beste om te eten 's nachts

behandeling

Als u ’s morgens of’ s avonds misselijk bent, kunnen pepermuntjes, Validol, gedroogde crackers, crackers en ook vloeistof in grote hoeveelheden helpen het ongemak te verminderen of weg te nemen. Het kan water, gember of mintlimonade, kruidnagelthee zijn. Effectieve ammoniak, een flesje van deze vloeistof moet naar de neus worden gebracht en diep inademen.

Hulp bij misselijkheid kan de ademhaling corrigeren. Het is noodzakelijk om diep in te ademen door de neus en vervolgens de lucht gelijkmatig uit te ademen. Herhaal de procedure verschillende keren.

Medicatie voor het wegwerken van onplezierige gezondheid wordt alleen op recept aanbevolen. Afhankelijk van het type ziekte doen misselijkheid Allohol, Holenzim, Silimar, Tanacehol en Holosas het goed.

Als een persoon ziek is, kan het ongemak worden overwonnen met folk remedies. Dit zijn verschillende bouillons, bijvoorbeeld gember, van de heupen of van brandnetel en melk en kruiden (kamille, salie en rozemarijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *