Handen gaan gevoelloos na slaap, waarom dit ’s morgens gebeurt

Handen gaan gevoelloos na slaap

Content:

Handen gaan gevoelloos na slaap, waarom dit 's morgens gebeurt

Handen gaan gevoelloos na slaap: waarom het ’s morgens gebeurt
“Oorzaken en ziektes die ervoor zorgen dat de handen gevoelloos worden na het slapengaan.” Hoe kom ik aan het probleem. Tips om deze aandoening te voorkomen.
Waarom gaan je handen ’s morgens verdoofd en wat te doen

De inhoud

 • 1 Oorzaken van hand gevoelloosheid
 • 2 Hoe het probleem op te lossen
 • 3 het voorkomen

Iedereen komt op zijn minst af en toe een doof gevoel van ledematen tegen bij het ontwaken. Dit fenomeen gaat gepaard met andere onaangename gewaarwordingen – tintelingen, pijn, verlies van gevoel, epileptische aanvallen. In de geneeskunde wordt dit verschijnsel paresthesie genoemd. Meestal verdwijnen deze symptomen na korte tijd en vergeet de persoon er eenvoudigweg over. Als de handen na de slaap periodiek gevoelloos worden en de pijn nog steeds toeneemt, is medische hulp nodig.

Oorzaken van hand gevoelloosheid

De oorzaken van verdoofde handen in de ochtend kunnen volledig onschadelijk zijn, en de “klokken” van ernstige pathologie. Steeds vaker verbonden met storingen in de bloedcirculatie. Dit probleem is te wijten aan zowel externe als fysiologische factoren.

ExternIntern

Als u tijdens het slaapproces een ongemakkelijke houding aanneemt, is er sprake van knijpen in de bloedvaten, waardoor de toevoer van zuurstof naar de ledematen met de bloedstroom verslechtert.

Veelvoorkomende oorzaken van de verdoving van de handen in de ochtend:

 1. Verkeerde houding. Vingers en / of polsen worden regelmatig waargenomen bij mensen die ’s nachts hun handen achter hun hoofd werpen. Met deze positie ervaart het hart extra stress, omdat het bloed tot grote hoogten moet afleveren. Als de handen boven het niveau van het hart zijn, kan de bloedtoevoer naar de vingers worden verstoord, ze worden gevoelloos.
 2. Kledingbeperkende beweging. Vastklemmen van zachte weefsels met strak ondergoed zorgt voor een vernauwing van het lumen van de slagaders en een schending van de bloedtoevoer. Knijpen van zenuwuiteinden optreedt, gevoeligheid vermindert. Kleren om ’s nachts te ontspannen moeten zo vrij mogelijk zijn, geen smalle hals en manchetten hebben. Dit alles geldt voor ringen en strakke armbanden. # 8212; Het is raadzaam om ze ’s nachts neer te schieten.
 3. Ongemakkelijk hoofdkussen. Te volumineus en dicht, het kan een afbuiging veroorzaken in het cervicale gebied, waardoor de wervels worden verplaatst. Dientengevolge lijdt de bloedcirculatie in het gebied van tussenwervelschijven, die handgevoeligheid verschaffen.
 4. koffie. Overmatig enthousiasme voor sterke (vooral oplosbare) koffie of alcohol, regelmatig roken kan ook verdoofdheid veroorzaken.
 5. Overmatige fysieke inspanning. Wanneer een persoon in de eerste helft van de dag, zonder voorafgaande voorbereiding, gelijmd behangpapier, de halter ophaalde, vruchten van de bomen verzamelde, zou dit ook de bloedsomloop van de handen kunnen beïnvloeden.
READ  Exploderende hoofdsyndroom hoe te behandelen

Als zich gevoelloosheid voordoet op de achtergrond van een onnatuurlijke lichaamspositie, volstaat het om de oorzaken van ongemak te verwijderen. Zwangere vrouwen zijn uit de eerste hand bekend met dit probleem, paresthesie waarbij wordt veroorzaakt door een verandering in hormonale niveaus, zwelling, verhoogde foetale druk op weefsels, bloedvaten.

Als ongewone sensaties intenser worden, is het nodig om te verduidelijken waarom handen gevoelloos worden. Dit symptoom is een van de tekenen van osteochondrose, beroerte en andere kwalen die het leven en de gezondheid van de patiënt bedreigen.

U moet alle bijbehorende symptomen evalueren:

 • duizeligheid;
 • spraakstoornissen en motorische coördinatie;
 • plotselinge zwakte;
 • rillingen of zweten.

Cervicale osteochondrose

Cervicale osteochondrose of spondylose veroorzaakt knijpen in de uiteinden van het ruggenmerg in het gebied van de wervels dat verantwoordelijk is voor de gevoeligheid van de handen en handen als geheel.

Onregelmatige houding tijdens de slaap kan ’s ochtends verdoofd gevoel in de handen veroorzaken:

 • hoofd achterover geworpen, met verhoogde druk op de rugwortels;
 • het kruisen van de armen op de borst draagt ​​bij aan het knijpen van bloedvaten;
 • teruggebogen;
 • geheven handen boven zijn hoofd.

Afhankelijk van de plaats van klemmen van de bloedvaten en het type van de afgeknelde wervelkolom, raakt het gehele ledemaat of bepaalde vingers gevoelloos. Cervicale osteochondrose heeft een kenmerkend teken – slechts één arm wordt gevoelloos.

Guillain-Barre-syndroomHet syndroom van RaynaudHartziekteTunnelsyndroomZiekten van het zenuwstelsel
Een andere oorzaak van deze aandoening is het Guillain-Barre-syndroom. Deze pathologie wordt gevormd door het ontstekingsproces in het zenuwstelsel, met als gevolg een overtreding van de motorische functies. Gevoelloosheid van de vingers en tintelingen daarin geeft het begin van de ontwikkeling van deze ziekte aan. De ziekte ontwikkelt zich acuut, het is noodzakelijk om een ​​behandeling voor medische hulp te zoeken.
Het syndroom van Raynaud is een secundaire pathologie die optreedt als gevolg van gelijktijdig optredende ernstige vasculaire of bindweefselaandoeningen. Deze ziekten beïnvloeden de bloedvaten en zenuwen en verstoren de bloedcirculatie in de ledematen. De volgende symptomen doen zich voor: gevoelloosheid van de vingers, verkleuring van de huid, tintelingen, branden.
Gevoelloosheid in de droom van de linkerhand duidt vaak op hartaandoeningen. Als de toestand niet normaliseert na het ontwaken, kan een specialist de ontwikkeling van een microstekke toestand of een pre-infarctstatus voorstellen. Beide aandoeningen vereisen de onmiddellijke hulp van een specialist. Bij oudere mensen is gevoelloosheid aan de linkerkant een symptoom van atherosclerose van de slagader van de schouder. Problemen met de rechterborstel doen zich voor bij knijpen in bloedvaten, osteochondrose van de cervicale wervelkolom, pathologieën van de brachiale plexus geassocieerd met neurologie.
Tunnelsyndroom grijpt alle grote delen van de bevolking. De meeste mensen besteden voor de computer niet alleen werk, maar ook vrije tijd. Ook is deze ziekte een reëel gevaar voor chauffeurs, kassiers, kappers, pianisten. De belangrijkste oorzaak van de ziekte is het knijpen van de zenuw die aan het carpale kanaal is bevestigd. Het is het resultaat van vele repetitieve bewegingen van de handen en schouder – schoudergordel. Symptomen van de ziekte – gevoelloosheid van de handen na het ontwaken, pijn in de handen.
Sommige ziekten van het zenuwstelsel gaan gepaard met lekkende vingers en vingerkootjes. Dit is kenmerkend voor polyneuropathie, die wordt gekenmerkt door meerdere laesies van de perifere delen van het centrale zenuwstelsel. De ziekte is een gevolg van diabetes, alcoholisme, erfelijke en infectieziekten.

Hoe het probleem op te lossen

Als uw handen ’s ochtends gevoelloos worden en een duidelijke reden kan worden beschouwd als een droom in een ongewone of niet erg natuurlijke houding, moet u orthopedisch beddengoed gebruiken – kussens en een matras, zorgen voor ruime, comfortabele nachtkleding en een comfortabele houding vinden. Direct na het wakker worden of nog steeds in bed liggen, doe je een korte warming-up voor borstels. # 8212; als gevolg hiervan verdwijnen de symptomen, wordt de gevoeligheid van de ledematen hersteld.

READ  Duizeligheid 's ochtends na het slapen

Als de handen gevoelloos worden als gevolg van schendingen van de bloedvaten en zenuwuiteinden, is een gekwalificeerde diagnose en behandeling noodzakelijk.

De nadruk ligt niet op de eigenlijke behandeling van gevoelloosheid, maar op het verlichten van de oorzaken die leidden tot storingen in de bloedsomloop. Diagnostiek wordt uitgevoerd door dergelijke specialisten: een therapeut die, indien nodig, adviseert om een ​​neuroloog, cardioloog, reumatoloog of orthopedist te raadplegen.

Het is niet nodig om zelfmedicatie toe te dienen, omdat vroegtijdige toegang tot een arts kan leiden tot de ontwikkeling van handverlamming en handicaps. Afhankelijk van de diagnose worden speciale zalven, pillen, fysiotherapie, therapeutische massage, lichamelijke opvoeding voorgeschreven. Acupunctuur, het gebruik van bloedzuigers, vacuümtherapie en alternatieve geneeskunde technieken zijn van toepassing als aanvulling op het therapeutisch effect van de voorgeschreven therapie. In sommige moeilijke gevallen kan een chirurgische behandeling worden aanbevolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *