Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven

Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap

Content:

Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven

Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven
Hoeveel een persoon kan leven zonder slaap hangt niet af van zijn wilskracht. Net als bij gebrek aan voedsel, vindt uitputting plaats zonder een nachtrust.
Hoeveel kun je wakker blijven en hoe zal het je gezondheid beïnvloeden

De inhoud

  • 1 Waarom slapen
  • 2 Hoeveel dagen kan een mens niet slapen – experimenten
  • 3 Effect van gebrek aan slaap
  • 4 Hoe lang kun je leven zonder te slapen

Elk geeft een ander antwoord op de vraag, zonder welke hij niet kan leven. Iemand zal zich herinneren over zijn favoriete gerecht of gadget, want iemand die dichtbij mensen of huisdieren staat heeft voorrang. Tegelijkertijd zou niemand zelfs nadenken over hoeveel tijd een persoon kan leven zonder te slapen. Het is bekend dat de juiste modus van de dag en het juiste aantal uren rust een garantie is voor kracht en welzijn. Langdurig waken kan ernstige gevolgen hebben.

Waarom slapen

Het lichaam is zo samengesteld dat het voortdurend de fasen van wakker zijn en slapen moet veranderen. Ongeveer een derde van het leven gaat voorbij in rust en rust. Deze tijd is nodig om vitaliteit en verspilde energie te herstellen.

Voor alle mensen is het noodzakelijk om ’s nachts te rusten. Slaap wordt beschouwd als de belangrijkste indicator van psycho-emotionele toestand. Als een persoon ongeveer acht uur per dag slaapt, voelt hij zich een volwaardig lid van de samenleving. Er is een diepe slaap en snel. Tijdens de nacht moet alle fasen voorbijgaan. Alleen hierdoor zal er een golf van vitaliteit zijn.

Veel mensen weten wat er met het lichaam gebeurt zonder voedsel. Een persoon is moeilijk te doen zonder voedsel voor een lange tijd. Drie dagen lang komt er een ernstige uitputting. In dit geval kan een gebrek aan slaap leiden tot een afname van de efficiëntie en verslechtering van de geestelijke gezondheid.

Een volledig gebrek aan slaap brengt ernstige gevolgen voor het lichaam met zich mee.

Hoeveel dagen kan een mens niet slapen – experimenten

Wetenschappers hebben wetenschappelijk bewezen dat mensen niet kunnen sterven als ze zich ervan weerhouden in slaap te vallen. In de regel overschrijdt een werkende persoon de maximale tijd in de waaktoestand niet meer dan enkele dagen. Hierna vindt een korte slaap plaats, waarbij de hersenactiviteit tijdelijk wordt gestopt en het mogelijk is om te ontspannen.

READ  Exploderende hoofdsyndroom hoe te behandelen

In de jaren zestig van de vorige eeuw was de student in staat om een ​​record vast te leggen zonder elf dagen in slaap te vallen. Tijdens de eerste dagen werd zijn toestand niet erger. Op de derde dag verscheen hoofdpijn en begonnen de symptomen van Alzheimer te verschijnen. Op de laatste dag had hij al sterke hallucinaties en tremor van de hand. Het kind was niet in staat om elementaire taken uit te voeren. Het experiment in deze fase is gestopt.

Zet een wereldrecord neer dat beheerd werd door Robert McDonald. Hij duurde de hele 18 dagen en 21 uur zonder rust. Volgens wetenschappers vormt deze zaak een uitzondering op de regel. De ultieme capaciteit van een persoon zonder slaap en schade aan het lichaam is vijf dagen.

Effect van gebrek aan slaap

Het Guinness Book of Records kreeg een man die het voor elkaar kreeg om 453 uur wakker te blijven. Dit is de maximale hoeveelheid tijd die wetenschappers hebben weten te repareren. Een gewoon persoon met zo’n lange tijd zal niet slagen.

Het aantal dagen zonder slaap is niet groter dan vijf. Langdurig gebrek aan rust kan leiden tot onomkeerbare gevolgen en zelfs tot de dood.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zonder het lichaam te schaden in staat van wakker zijn, het niet meer dan 20 uur kan zijn. Het lichaam heeft elke dag een volledige rust nodig.

mythologie

Er zijn verschillende mythen over nachtrust. Een van de meest voorkomende hiervan zijn de volgende:

  1. Nachtrust zou acht uur moeten duren. In feite is het dat niet. Sommige mensen hebben alleen een kortere tijd nodig, terwijl anderen maximaal twaalf uur nodig hebben.
  2. Oudere mensen hoeven niet te slapen. Een veel voorkomende misvatting is dat je dichter bij de ouderdom kunt leven zonder te slapen. Op oudere leeftijd ontstaan ​​er echter geen problemen met nachtrust omdat het niet langer nodig is. In feite zijn er obstakels voor een volledige uitslag. Dergelijke schendingen wijzen vaak op de ontwikkeling van ernstige ziekten.
  3. Het was genoeg voor Napoleon om een ​​paar uur per dag te slapen. Wetenschappers zeggen dat een persoon meerdere dagen in zo’n ritme kan leven. Daarna zullen zich ernstige schendingen voordoen, tot het verlies van geheugen.
  4. Het ontbreken van slaap kan worden aangevuld in het weekend. In de regel raken werkende mensen eraan gewend vroeg op te staan. Bovendien gaan ze in het weekend veel later naar bed. Om deze reden zal een late stijging het probleem niet oplossen en tot slapeloosheid leiden vóór de werkweek.
READ  Nacht hoest bij volwassen oorzaken, behandeling, hoe een aanval te stoppen

Bovendien wenden velen, die een ongewone droom zien, zich onmiddellijk tot het droomboek. In feite beloven dromen niet altijd enige veranderingen in het leven. Vaak komen dromen voor in de snelle fase van de slaap, wanneer de hersenactiviteit nog steeds erg actief is. En wat we tegelijkertijd in een droom zien, heeft niets te maken met voorspellingen.

Interessante feiten

Er zijn mensen die lang in een staat van wakker zijn kunnen blijven zonder de gezondheid te schaden. Ze hebben geen gevoel van vermoeidheid en andere ongewenste complicaties.

De ziekte van Morvan wordt gekenmerkt door het feit dat slapeloosheid voorkomt op de achtergrond van zijn ontwikkeling. Een persoon die aan deze ziekte lijdt, kan de maximale tijd volhouden zonder in slaap te vallen. Soms slapen deze mensen enkele maanden niet. In dit geval worden afwijkingen in hersenactiviteit niet waargenomen. Perceptie en geheugen blijven in goede staat.

Er zijn ook verschillende verschijnselen die niet wakker kunnen zijn vanwege de ontwikkeling van pathologie. Jacob Tsiperovich bijvoorbeeld, ervaarde een klinische dood en daarna verdween de behoefte aan een nachtrust bij hem. Aanvankelijk leed hij enorm door slapeloosheid, maar toen wist het lichaam zich aan te passen aan zo’n ongewoon levensritme. Onder de overtredingen die bij deze persoon zijn vastgesteld, is er slechts een lage lichaamstemperatuur.

Ngoc Thai, geboren in Vietnam, is nu al 44 jaar wakker, maar hij en Jacob Tsiperovich vormen een uitzondering op de regel. De rest van de bewoners van de nachtrust op de planeet is van vitaal belang.

Verstoren normale slaap kan ook snurken. Mensen die er last van hebben, worden vaak ’s nachts wakker, wat hun welzijn negatief beïnvloedt.

READ  Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag, waarom dit gebeurt

Hoe lang kun je leven zonder te slapen

Al na de eerste slapeloze nacht is er een verslechtering van de algemene toestand, een verandering in bloeddruk en het verschijnen van prikkelbaarheid. Na de tweede dag verschijnen er hoofdpijnpjes, de persoon neemt de informatie slecht waar en voelt zich erg verzwakt.

Drie slapeloze dagen leiden tot een depressieve toestand en psycho-emotionele stoornissen. In de toekomst verschijnen hallucinaties, geheugen lijdt, ziekten die voorkomen in een chronische vorm worden verergerd. Dyspnoe en hartkloppingen worden genoteerd.

Na vijf dagen beginnen hersencellen af ​​te breken. Als het experiment niet stopt, komt er snel de dood.

Slaap is belangrijk in het leven van elke persoon. Als het niet genoeg is, verergert de toestand van het lichaam. Er is een gevoel van vermoeidheid, zwakte, emotionele vermoeidheid. Als je te lang wakker blijft, zullen onomkeerbare veranderingen beginnen en zelfs de dood is mogelijk. Daarom raden artsen aan geen gebruik te maken van dergelijke experimenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *