Hoofdpijn in de ochtend veroorzaakt ongemak na het slapen

Hoofdpijn in de ochtend veroorzaakt ongemak na het slapen

Content:

Hoofdpijn in de ochtend veroorzaakt ongemak na het slapen

Hoofdpijn in de ochtend: oorzaken van ongemak na slaap
“Als je ’s ochtends en constant last hebt van hoofdpijn, moet je dit probleem oplossen. De reden kan zowel fysiologische als pathologische factoren zijn.
Waarom hoofdpijn in de ochtend

De inhoud

De nacht is een tijd waarin een persoon slaapt en dromen ziet, en zijn lichaam rust en herstelt de kracht. Toch merken sommige mensen dat ze ’s ochtends na het slapen hoofdpijn hebben. De redenen zijn heel verschillend, variërend van slechte levensstijl en eindigend met ernstige ziekten.

Oorzaken van hoofdpijn in de ochtend na de slaap

Als een persoon elke ochtend na het slapen hoofdpijn ervaart, moet hij zijn levensstijl heroverwegen.

 1. Slechte gewoonten kunnen de reden zijn dat je je ziek voelt. Zo worden beginnende rokers ’s morgens regelmatig wakker met een zere kop en misselijkheid. Langzamerhand past hun lichaam zich aan en reageert het niet meer fel op het vergif dat het vergiftigt. Alcoholmisbruik kan ook de oorzaak zijn van hoofdpijn, daarom moeten alcoholische dranken volledig worden verlaten of het gebruik ervan aanzienlijk beperken.
 2. Koffie is een andere veel voorkomende oorzaak van ochtendmisselijkheid. Het is toegestaan ​​om niet meer dan 3 kopjes van deze drank per dag te gebruiken, en het wordt niet aanbevolen om het te drinken voor het slapen gaan. In een situatie waarin je niet zonder koffie kunt, moet er melk aan de drank worden toegevoegd, dit zal de negatieve effecten op het lichaam van cafeïne gedeeltelijk verlichten.
 3. Te veel eten in de avond heeft ook een negatief effect op de gezondheid. Kruidig ​​of vet voedsel heeft een negatief effect op de bloedvaten en veroorzaakt ’s ochtends hoofdpijn.
 4. De volgende mogelijke reden voor een slecht ochtendgevoel – weekendsyndroom. Lange slaap vermindert de hoeveelheid glucose in het bloed en veroorzaakt hoofdpijn. Het wordt aanbevolen om op het gebruikelijke tijdstip wakker te worden, oefeningen te doen, te ontbijten en later, als u moe bent, te gaan liggen en te rusten.
 5. Onjuiste houding in slaap kan ertoe leiden dat het ’s morgens vaak pijn doet en duizelig wordt. Slapen op de rug of buik beïnvloedt ten onrechte het werk van de interne organen, en een ongemakkelijk bed en een matras en kussen van lage kwaliteit interfereren met de bloedtoevoer naar de hersenen. Het resultaat – een slecht ochtendgevoel.
READ  Duizeligheid 's ochtends na het slapen

Stress, psychologische stress, chronische vermoeidheid zijn vaak oorzaken van gezondheidsproblemen. Door constante spanning en angst hebben mensen last van slaapstoornissen, slapeloosheid, waardoor het lichaam ’s nachts niet kan rusten. Het resultaat is zwakte, een kapotte conditie en hoofdpijn.

Bruxisme is nauw verbonden met nerveuze spanning, een onwillekeurige tandknars in de slaap die ochtendpijn veroorzaakt in de slapen en de achterkant van het hoofd. Om van dit probleem af te komen, is het noodzakelijk om sedativa te nemen voordat u naar bed gaat, en ook om relaxatietechnieken te bestuderen.

Aanhoudende ochtendhoofdpijn kan niet alleen veroorzaakt worden door levensstijl of stress. Bij regelmatig optreden praten ze over de aanwezigheid van ziekten zoals osteochondrose, sinusitis, migraine, virale infecties, hersenschudding, verhoogde of verlaagde bloeddruk. Het negeren van dit alarmerende signaal van het lichaam kan ernstige gevolgen hebben. Om complicaties te voorkomen, wordt aanbevolen om het advies van specialisten in te winnen.

Wat te doen als je ’s ochtends hoofdpijn hebt

Als iemand zich ’s morgens onwel voelt, kan zelfmassage met Chinese technieken helpen om je welzijn te verbeteren. Het zorgt voor een bloedstroming en verlicht de onaangename gewaarwordingen. Het is noodzakelijk om de nek en het hoofd in een cirkelvormige beweging te wrijven, met bijzondere aandacht voor zieke delen, evenals voor het voorhoofd, de slapen en de achterkant van het hoofd.

Voor preventie wordt aanbevolen om regelmatig contact op te nemen met een professionele masseuse of thuis een massage-apparaat te kopen. Zijn actie is gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie.

Een eenvoudige procedure helpt ook om van de ziekte af te komen:

 1. Het is noodzakelijk om uw hoofd gedurende 30 seconden heel laag te kantelen en vervolgens op te tillen om de instroom en daaropvolgende uitstroom van bloed uit de hersenen te verzekeren.
 2. De tijd moet geleidelijk worden verhoogd tot 40, 50 seconden en 1 minuut.
 3. Na een paar herhalingen van deze oefening zal het beter zijn. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de wanden van de bloedvaten van de hersenen worden gezuiverd van schadelijke stoffen, waardoor een positief resultaat wordt behaald.
READ  Verdraait benen 's nachts en behandelt een onaangename toestand

Mensen met hoofdpijn worden aangeraden om regelmatig aan gymnastiek deel te nemen en een complex op te pikken dat geschikt is voor leeftijd, gewicht en fysieke fitheid.

Om zich te ontdoen van ochtend hoofdpijn, is het noodzakelijk om deel te nemen aan de preventie van hun uiterlijk en beginnen een gezonde levensstijl te leiden. Om dit te doen:

 1. Beperk alcohol en cafeïnehoudende dranken, vooral bij het naar bed gaan.
 2. Zorg voor goede voeding.
 3. Slaaptijd zou 8 uur moeten zijn.
 4. Voordat u naar bed gaat, om de kamer te luchten, bij voorkeur ’s avonds, kunt u een avondwandeling maken.
 5. Verkort de tijd besteed aan de tv.
 6. Slaap op een comfortabel bed, pak een orthopedisch kussen en een matras.
 7. Vermijd stress, nerveuze overspanning.

Traditionele geneeskunde

De volgende medicijnen zullen ochtendmisselijkheid na het slapen gaan helpen verlichten:

 1. balsem # 171; Sterretje # 187;. Het wordt op de vingers aangebracht en masseert de slapen gemakkelijk.
 2. Spazmalgon.
 3. Nise.
 4. Aspirine.
 5. Nitroglycerine.
 6. Paracetamol.
 7. Tsitramon.
 8. Nurafen.
 9. Tempalgin.
 10. Pentalgin.
 11. Tinctuur van ginseng of eleutherococcus. Ze kunnen worden gedronken of aan thee worden toegevoegd.

Gebruik medicijnen om hoofdpijn te voorkomen, als ze onregelmatig lijken. Anders moet u een specialist raadplegen. Volgens de testresultaten zal hij de behandeling voorschrijven. De patiënt krijgt ook medicijnen voorgeschreven om de slaap te normaliseren, als hij niet genoeg slaap krijgt, stress ervaart en regelmatig nerveus overspoelt.

Folk remedies

Als u ’s ochtends hoofdpijn heeft na het ontwaken, moet u zich als laatste wenden tot de geneesmiddelen. Eerst moet je proberen de kwaal van volksremedies te elimineren.

Help de conditie van het lichaam te verbeteren:

 1. Beets. Een suspensie wordt gemaakt van een groente en op een zere plek aangebracht als een kompres.
 2. Koolblad bevestigd aan de slaapkwabben, voorhoofd of achterhoofdgedeelte.
 3. Grass. Zeer effectieve verzameling alsem, hypericum, moedermos en valeriaan.
 4. Essentiële oliën van sinaasappel, rozemarijn of citroenmelisse. Gebruik voor ademhalingsinhalaties of comprimeren.
 5. Sap van aardappelen, viburnum of krenten.
 6. Boletus. Om een ​​resultaat te bereiken, eet een paar paddestoelen.
 7. Ui, doormidden gesneden en vastgemaakt aan de slapen.
 8. Tik met je duim gedurende enkele minuten op de brug van je neus.
 9. Warm drankje met citroen. Meestal is het water of sterke zoete thee. Schilplanten kunnen de slapen of het voorhoofd slijpen.
Hoofdpijn in de ochtend veroorzaakt ongemak na het slapen

Kruidenthee helpt om hoofdpijn kwijt te raken. Ze moeten worden bereid volgens recepten en drinken in de ochtend, middag en avond in kleine porties.

 • 1 eetl. l. Valeriaanwortel kookt gedurende 20 minuten, dan wordt de bouillon toegediend en gefilterd;
 • 1 theelepel alsem giet kokend water en infuseer gedurende 4 uur;
 • 1 eetl. l. Hypericum koken gedurende 15 minuten, waarna de bouillon moet worden afgetapt;
 • 1 eetl. l. rozenbottelbloemen giet kokend water. Binnen 30-40 minuten wordt de infusie toegediend en vervolgens gefilterd.
READ  Verdorven handen 's nachts veroorzaakt hoe het te behandelen

Een andere manier om met ongemak om te gaan, is door een sjaal strak om je hoofd te binden. Deze tool werkt over een half uur.

Iemand die hoofdpijn ervaart, moet meer rusten en niet overbelasten, zodat zijn gezondheid zo snel mogelijk verbetert.

Ochtendhoofdpijn meldt de verkeerde levensstijl en mogelijke ziektes. Als ze onregelmatig lijken, kunnen ze worden verwijderd door folk methoden of medicatie. Als de pijn in het hoofd voortdurend wordt verstoord, moet u een specialist raadplegen om de oorzaken ervan te identificeren en te elimineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *