Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag, waarom dit gebeurt

Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid

Content:

Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag, waarom dit gebeurt

Voortdurend willen slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag: waarom dit gebeurt
“Om een ​​of andere reden wil je constant slapen, overdag slaperig worden.” Hoe om te gaan met deze aandoening, kan het een symptoom zijn van een gevaarlijke ziekte.
Waarom wil je altijd slapen?

De inhoud

Een staat waar je constant wilt slapen is niet ongewoon. Tegelijkertijd neemt de prestatie aanzienlijk af en verschijnt een gevoel van vermoeidheid. Overdag wordt slaperigheid waargenomen om verschillende redenen. Pas na hun identificatie zal het mogelijk zijn om het probleem op te lossen en terug te keren naar het gebruikelijke ritme van het leven.

Ziekte of norm

De wens om na het eten te slapen is heel normaal. Na de maaltijd neemt de bloedtoevoer naar de hersenen aanzienlijk toe. Hierdoor stopt hij met werken. Dus slaperigheid overdag duidt niet altijd op de aanwezigheid van gezondheidsproblemen.

Ook tijdens de rit in de auto kan slaperigheid voorkomen. Het wordt veroorzaakt door reisziekte, die al vanaf de vroege kinderjaren bekend is.

Als dergelijke symptomen de hele dag niet verdwijnen, wijzen ze vaak op de ontwikkeling van ziekten van verschillende organen en systemen.

Redenen

Er zijn fysiologische en pathologische redenen voor het constante verlangen om te slapen. Dergelijke veranderingen vinden plaats onder invloed van verschillende factoren, waarbij de eliminatie waarvan de staat normaliseert. Soms worden deze veranderingen waargenomen in geval van storing van de interne organen. Een van de oorzaken van sufheid gedurende de dag kan zwangerschap, veranderende weersomstandigheden, medicatie en een aantal ziektes zijn.

Natuurlijke factoren

Slaperigheid overdag wordt vaak veroorzaakt door weersveranderingen. Zware regen helpt om de bloeddruk te verlagen. Tegelijkertijd wil een persoon veel slapen. Bovendien is er een gevoel van zwakte. Zodra het weer beter wordt, is de toestand genormaliseerd.

READ  Zweten bij mannen 's nachts veroorzaakt zweten

Sommige mensen reageren op deze manier op extreme hitte. Het is ook mogelijk dat soortgelijke symptomen optreden in die perioden waarin de lengte van de dag snel begint af te nemen. Het lichaam begint met de synthese van het slaaphormoon veel eerder dan verwacht.

Gebrek aan slaap

Chronisch gebrek aan slaap is de meest voorkomende reden voor slaperigheid overdag. Zelfs als een persoon er zeker van is dat hij voldoende nachtrust heeft, is dit in feite niet het geval. Slaap is inferieur, de fasen kunnen uitstappen. Bovendien kunnen er frequente ontwakingen zijn vanwege benauwdheid en lawaai.

Gebrek aan slaap leidt tot het verschijnen van een heel complex van onplezierige symptomen. Ogen doen pijn, er is overmatige prikkelbaarheid, verslechtering van de algemene conditie en verminderde prestaties.

Overwerk

Ernstige vermoeidheid, zwakte en slaperigheid overdag verschijnen bij overwerk. Reizen, werken, winkelen en dagelijkse problemen leiden ertoe dat iemand simpelweg geen energie heeft. Het brein heeft rust nodig, maar het moet dagenlang blijven werken. De oplossing voor het probleem is een werkonderbreking. Om de activiteit van het zenuwstelsel te herstellen, zou u minstens een korte vakantie moeten nemen.

Stress en depressie

In situaties waar het nodig is om ernstige problemen op te lossen, heeft een persoon in eerste instantie voldoende energie, maar bij het ontbreken van het gewenste resultaat treedt apathie op. Er is al geen kracht om door te vechten. Er is een constante vermoeidheid en zwakte. Slaperigheid overdag is de defensieve reactie van het lichaam op stress.

Een depressieve toestand kan ook leiden tot het verschijnen van vergelijkbare symptomen. Met een ernstige nederlaag van de psyche verloor de interesse in alles wat er rondom gebeurt.

Medicatie inname

Tot de oorzaken van aanhoudende, ernstige slaperigheid behoren het gebruik van medicijnen die worden gebruikt bij de behandeling van psychische en neurologische aandoeningen. Onder deze medicijnen:

 • antipsychotica;
 • antidepressiva;
 • kalmeringsmiddelen.

Bovendien worden mensen sneller moe in het geval van het gebruik van antihistamines van de eerste generatie en geneesmiddelen voor hypertensie.

Infectieziekten

De sensatie wanneer het hele lichaam pijn doet en u wilt slapen met ORZ is niet alleen bekend bij volwassenen, maar ook bij kinderen. Dergelijke veranderingen zijn te wijten aan het feit dat het lichaam alle krachten probeert te gebruiken in de strijd tegen infecties. Slaperigheid overdag wordt ook waargenomen bij afwezigheid van een uitgesproken symptomatologie van de pathologie. In dit geval veroorzaakt de aanwezigheid van een verborgen ontstekingsproces dat in sommige organen optreedt, een vergelijkbare toestand.

READ  Waarom wil ik constant een vrouw slapen en zijn er lethargie oorzaken van vermoeidheid en slaperigheid

Hormonale onbalans

Een aanzienlijke hoeveelheid hormonen kan de zenuw- en fysiologische processen beïnvloeden. Als hun concentratie onvoldoende is, wil de persoon constant gedurende de dag slapen, is er een afname in kracht, vermoeidheid en vermoeidheid. Het is ook mogelijk een verminderde immuniteit, verlaagde bloeddruk, gebrek aan eetlust en een sterke afname van het lichaamsgewicht. Hormonen gesynthetiseerd door de schildklier en bijnieren kunnen dergelijke veranderingen veroorzaken.

De verzwakking van de bloedstroom naar de hersenen

Er zijn een aantal pathologieën waarbij de hersenen lijden aan een gebrek aan zuurstof, en als gevolg hiervan treedt ongesteldheid en slaperigheid overdag op. Onder deze ziekten:

 • astma;
 • longontsteking;
 • bronchitis;
 • verhoogde bloeddruk;
 • atherosclerose;
 • ischemie;
 • aritmie;
 • hartaanval.

Intoxicatie van het lichaam

Als je wilt slapen en er is zwakte in het hele lichaam, dan duiden dergelijke symptomen vaak op pathologie van de nieren of de lever. Ze kunnen acuut en chronisch zijn. Tegelijkertijd komen er giftige stoffen binnen die het uiterlijk van vergelijkbare symptomen veroorzaken.

Ernstige vergiftiging vindt plaats onder invloed van medicijnen en een aantal schadelijke stoffen.

AtheroscleroseOsteochondroseZwangerschap
Vaak waarschuwt slaperigheid gedurende de dag voor een ernstige ziekte – atherosclerose. Er wordt aangenomen dat alleen oudere mensen eraan worden blootgesteld, maar gevallen van de ontwikkeling van deze pathologie zijn frequenter bij jongeren. Tegelijkertijd raken hersenvaten verstopt met lipiden, die op de wanden worden afgezet. Bloedcirculatie is verstoord, er is een gevoel van geluid in het hoofd en het geheugen verslechtert.
Er is niets verrassends in het feit dat een vrouw altijd wil slapen tijdens de zwangerschap. Het feit is niet dat de toekomstige moeder sneller moe wordt. Vanaf het moment van succesvolle bevruchting neemt de behoefte aan rust aanzienlijk toe als gevolg van hormonale veranderingen. In de regel wordt overdag slaperigheid waargenomen in het eerste trimester en daarna werkt het lichaam normaal. In latere perioden wijzen vergelijkbare symptomen op bloedarmoede of eclampsie.

Bloedarmoede, beriberi, uitdroging

Aandoeningen waarbij er een tekort aan bloed in de bloedsomloop en hemoglobine is, hebben vaak een verstoorde doorbloeding van de hersenen tot gevolg. Wanneer bloedarmoede vaak waargenomen constante zwakte, vermoeidheid. Ogen worden # 171; zwaar # 187; ik wil slapen. Bovendien is er een bleekheid van de huid en duizeligheid. Als uitdroging optreedt of als er niet genoeg voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn, treden vergelijkbare symptomen op.

Slechte gewoonten

Mensen willen constant slapen als ze te veel alcohol drinken. Dit effect is te wijten aan de negatieve impact op het zenuwstelsel en vitale organen. Vermoeidheid is niet uitgesloten vanwege roken, waarbij de bloedtoevoer naar het hersenweefsel verslechtert. Sedatief effect heeft narcotische stoffen.

Geestelijke en neurologische aandoeningen

Er zijn neurologische en mentale oorzaken van slaperigheid. In de regel gaan dergelijke aandoeningen gepaard met apathie, vermoeidheid, vermoeidheid en een aantal andere symptomen. De volgende gezondheidsproblemen kunnen dergelijke veranderingen veroorzaken:

 • vegetatieve crises en epileptische aanvallen;
 • apathische stupor;
 • psychose, ongeacht het type;
 • epilepsie;
 • schizofrenie.

Slaperigheid bij een kind

Kinderen slapen veel in de eerste paar maanden van hun leven. Hoe ouder de baby wordt, hoe minder tijd het kost om te rusten. De meest voorkomende oorzaak van slaperigheid, wanneer de kruimels letterlijk hun ogen sluiten bij overwerk. Vergelijkbare veranderingen worden waargenomen bij de ontwikkeling van infectieziekten.

Bovendien wordt een plotselinge verandering in de toestand veroorzaakt door trauma aan het hoofd en dronkenschap.

Als u overdag systematisch wilt slapen, kunt u ernstige gezondheidsproblemen verwachten:

 • hartziekte;
 • leukemie;
 • hepatitis;
 • diabetes;
 • stofwisselingsstoornissen;
 • tuberculose.
Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag, waarom dit gebeurt

Het wordt sterk aanbevolen om dergelijke symptomen niet te negeren. Het is uiterst belangrijk om een ​​uitgebreid onderzoek te ondergaan en de oorzaak van dergelijke wijzigingen te achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *