Nacht hoest bij volwassen oorzaken, behandeling, hoe een aanval te stoppen

Nacht hoest bij volwassen oorzaken

Content:

Nacht hoest bij volwassen oorzaken, behandeling, hoe een aanval te stoppen

Nachtkuch bij een volwassene: oorzaken, behandeling, hoe een aanval te stoppen
“Waarom heeft een volwassene ’s nachts een hoest? Hoe een dergelijke aandoening te behandelen, een ernstige aanval te stoppen Wat de artsen aanbevelen.
Oorzaken en manieren om nachthoest bij volwassenen te elimineren

De inhoud

  • 1 Oorzaken van nachtelijke hoest bij volwassenen
  • 2 Hoe een nacht hoest te stoppen
  • 3 Aanbevelingen van specialisten

Hoesten is een reactie van de luchtwegen van een persoon op een externe of interne irriterende stof. Het helpt om stofdeeltjes, sputum of vreemde voorwerpen kwijt te raken. Als hij ’s nachts sterker wordt, kan hij slaapstoornissen uitlokken. De oorzaken van hoest bij volwassenen zijn meestal verkoudheid. Maar er zijn nog andere factoren die bijdragen aan het uiterlijk, waarvan iedereen op de hoogte moet zijn.

Oorzaken van nachtelijke hoest bij volwassenen

Voordat u een nacht hoest vecht, moet u de oorzaak van het optreden ervan identificeren. Om dit te doen, let op zijn karakter. Natte hoest wordt vergezeld door de ophoping van slijm in de bronchiën. Meestal ontwikkelt het zich in de aanwezigheid van virale of infectieziekten van het ademhalingssysteem. droog # 8212; getuigt niet alleen van de ontwikkeling van het ontstekingsproces in de bronchiën, maar ook van ziekten van het hart, aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, een allergische reactie. In sommige gevallen wordt het symptoom weergegeven als gevolg van onvoldoende gunstige omstandigheden in de kamer (stof, lage luchtvochtigheid in de kamer, kou).

READ  Ik wil altijd slapen, ernstige vermoeidheid, slaperigheid overdag, waarom dit gebeurt

Fysiologische reacties

Behandeling van nachtelijke hoest veroorzaakt door fysiologische oorzaken is niet geschikt als de volgende factoren aanwezig zijn:

  1. Misbruik van roken. Het komt vaak voor bij mensen die tabak misbruiken. Nicotine activeert het werk van slijmbekercellen, wat leidt tot de vorming van slijm. Bij langdurig roken accumuleert de lucht in de onderste delen van de alveoli. Dit vermindert de elasticiteit van de longen, wat uiteindelijk het optreden van chronische longziekten of emfyseem veroorzaakt. Aanval van hoest, verergerd ’s nachts, veroorzaakt door spierspasmen als gevolg van pogingen om slijm uit de longen te verwijderen.
  2. Reactie op aromatische stimuli. Paroxysmale hoest bij een volwassene kan zich ontwikkelen als reactie op externe stimuli. Deze omvatten aromatische deeltjes die het parfumwater of de luchtverfrisser vormen. Soms ontstaat een symptoom wanneer de luchttemperatuur in de kamer laag is. In dit geval vertegenwoordigt het de natuurlijke reactie van het lichaam op onderkoeling.
  3. Allergy. Vaak zijn astma-aanvallen de eerste voorbode van een allergische reactie. Het is de reactie van het immuunsysteem op een allergeen. Individuele intolerantie ontwikkelt zich op detergentia, bepaalde soorten materialen, vullers in kussens. Het probleem wordt geëlimineerd door het innemen van medicijnen.

Ziekten van het bewegingsapparaat

In het geval van thoracale neuralgie en osteochondrose kan een verstikkingshoest optreden. Het gaat gepaard met pijnlijke gevoelens in de nek en onderrug, evenals gevoelloosheid tussen de schouderbladen. In sommige gevallen is er een gevoel van een brok in de keel. Een rustgevende hoest bij een volwassene, veroorzaakt door aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zal worden geholpen door een bezoek aan een manueeltherapeut.

READ  Bedtijdmeditatie voor ontspannende, ontspannende en diepe ontspanningstechnieken

Ontstekingsziekten

Ontstekingsprocessen die zijn geconcentreerd in het gebied van de longen of neuspassages leiden tot verminderde ademhalingsfunctie. Hoestaanvallen komen voor in de pogingen van het lichaam om de luchtwegen van slijmafscheiding te verwijderen. Ontsteking van de neusholtes gaat gepaard met een loopneus, een verandering in smaak, koorts en koude rillingen. Met de pathologie van de longen is er pijn in de borst.

Hart astma

Hart-astma is een ziekte die gepaard gaat met zwelling in het longgebied en stagnatie van het bloed in de kleine bloedsomloop. Tijdens de aanval is er gebrek aan lucht, de patiënt ervaart ernstig ongemak. De huid is bedekt met blauwe vlekken, symptomen van tachycardie ontstaan.

Kalmeren van een nachtje hoest helpt bij het gebruik van pijnstillers en medicijnen die spasmen van de bronchiën verlichten.

Bronchiale astma

Een infectie of een allergeen in de luchtwegen kan de ontwikkeling van astma veroorzaken. Vanwege de obstructie van de bronchiën neemt het luchtdebiet af, wat aanvallen van verstikking oproept. Als gevolg hiervan verschijnt de reflexreactie van het organisme. Met de juiste aanpak is de ziekte gemakkelijk te behandelen. Beta-adrenomimetica en glucocorticosteroïden helpen de droge hoest te stoppen.

Parasitaire ziekten

Parasieten kunnen niet alleen in de darmen leven, maar ook in andere organen. Hun migratie uit de longen ’s nachts veroorzaakt een sterke hoest. De duur van de aanvallen is enkele weken. Dan neemt de ernst van de symptomen af. Het wordt geassocieerd met de levenscyclus van parasieten in het lichaam. Andere tekenen van hun aanwezigheid zijn verminderde stoelgang, chronische vermoeidheid, migraine en winderigheid.

Allergie

Een allergische reactie ontstaat als gevolg van een toename van histamine. Het wordt geproduceerd wanneer vreemde cellen het lichaam binnendringen. Allergie gaat ook gepaard met niezen, slijmafscheiding uit de neusholte en urticaria.

READ  Waarom raken uw handen en voeten 's nachts verdoofd tijdens de slaap?

Als de hoest ’s nachts intens wordt, moet het allergeen in de slaapkamer worden opgezocht. De persoon begint direct te hoesten na contact met een irriterende stof. Als u dit weet, kunt u gemakkelijk een irriterend middel identificeren.

Hoe een nacht hoest te stoppen

Om van de nachthoest bij een volwassene af te komen, help je medicatie met de inhoud van codeïne. Ze hebben een gericht effect op receptoren in het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor reflexreacties, waardoor het probleem effectief wordt aangepakt, ongeacht de reden voor het uiterlijk. Deze geneesmiddelen omvatten Terpinkod, Sinekod en Codelac.

Hoesten voor faryngitis, keelpijn en psychogene hoest wordt vergemakkelijkt door het gebruik van drugs zoals Libexin, Omnitus en Stoptussin.

Voor pneumonie en bronchitis is het gebruik van Bromhexine, ADC-hoestsiroop en Ambroxol aangewezen. Berodual en Pulmicort kunnen spasmen verlichten en de bron van ontsteking elimineren.

In sommige gevallen volstaat het om traditionele behandelmethoden te gebruiken. Voordat u ze gebruikt, is het belangrijk om de aanwezigheid van een allergische reactie uit te sluiten.

  1. Elimineer ongemak en krassen helpen spoelen met zout of frisdrankoplossing.
  2. Voordat je naar bed gaat, is het aan te bevelen om regelmatig thee te drinken met honing of melk. Drank helpt je sneller in slaap te vallen en ongemak te voorkomen.
  3. Een effectieve remedie is een geneesmiddel dat wordt bereid op basis van honing, citroensap en glycerine. Het wordt elke dag om de 4 uur ingenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *