Paniekaanvallen in een droomsymptomen, methoden van strijd

Paniekaanvallen in een droomsymptomen

Content:

Paniekaanvallen in een droomsymptomen, methoden van strijd

Paniekaanvallen in een droom: symptomen, methoden van strijd
“Zoals gemanifesteerde paniekaanvallen in een droom. De oorzaken van voorkomen. Is er gevaar? Effectieve strijdmethoden.
Moet ik paniekaanvallen doorstaan

De inhoud

Een persoon tijdens een nachtrust is erg kwetsbaar. Het ondergaat slapeloosheid, nachtmerries, onverwachte hartstilstand, apneu / hypopnoesyndroom en andere nachtmerries. Vaak zijn deze aandoeningen geassocieerd met paniekaanvallen in een droom. Ze worden vaak verward met een hartaanval, beroerte of zelfs de dood.

Maar in werkelijkheid zijn dit plotselinge aanvallen van angst, vergezeld van onaangename gewaarwordingen: gebrek aan lucht, overmatig zweten, een gevoel van elektrische schok of een scherpe val, hypnologische convulsies. Aanvallen met regelmatig voorkomen kregen de naam paniekstoornis. Deze ziekte dwingt mensen om in constante angst en stress te leven, want wanneer de volgende aanval begint, is het onmogelijk om te voorspellen.

Mechanisme van manifestatie van de aandoening

Aanvallen ’s nachts kwellen ongeveer vijf procent van de wereldbevolking. Velen pakken dit probleem niet aan specialisten aan, omdat ze de ernst van de gevolgen onderschatten of geen informatie hebben over deze aandoening. Sommigen, na het lezen van een onbetrouwbare bron, noemen een paniekcrisis een psychische stoornis en, in verlegenheid gebracht door de publieke opinie, negeren de ziekte zonder naar een dokter te gaan.

Paniekaanvallen zijn onderverdeeld in drie soorten:
 • spontane aanval die een persoon inhaalt tijdens diepe slaap. Het verschijnt razendsnel en voorkomt zo dat het slachtoffer de nadering van gevaar voelt;
 • situationele paniekcrisis. Het ontwikkelt zich op het hoogtepunt van stressschokken. # 8212; tijdens een gewelddadig conflict op het werk of met dierbaren, op basis van emotionele stress, bijvoorbeeld voor een examen, een proces, een spreekbeurt in het openbaar. Als een aanval een persoon in deze vorm bezoekt, moet hij zijn innerlijke wereld maximaal beschermen tegen angst, negativiteit, negatieve emoties en moeten vegetatieve crises afnemen;
 • formele situationele paniekcrisis. Verschijnt onder invloed van slechte gewoonten. Formele situationele aanvallen kunnen worden beïnvloed door het gebruik van alcoholhoudende cocktails, chronisch roken, passie voor vet voedsel, junkfood of koffie.

Het mechanisme van manifestatie van de stoornis is niet gecompliceerd. Het begint allemaal in het menselijk brein. Alle organen en systemen werken soepel, maar het brein is het leidende centrum. De vegetatieve crisis sluimert het individu wanneer het zenuwstelsel faalt, wat een gevaarsein stuurt naar het hoofd van de ontvangen informatie. Een grote dosis van het hormoon adrenale medulla – adrenaline komt dramatisch de bloedsomloop binnen. Dit is het eindresultaat van nacht huiveren, angst, paniek en soms ongecontroleerd plassen, braken en ontlasting.

READ  Vingers worden gevoelloos in een droom, oorzaken en behandeling van kwalen

Redenen

De oorzaak van nachtelijk geschreeuw en paniek zijn vaak traumatische emotionele uitbarstingen. De innerlijke rust van een persoon is erg kwetsbaar, omdat het niet-materiële veel moeilijker is om tastbaar te bestuderen. Hoewel het niet mogelijk was de patiënt “aan het handvat” te brengen, is het daarom onmogelijk om te voorspellen wat voor soort stress hij heeft. En in sommige gevallen het tegenovergestelde # 8212; de ongelukkige neemt alles ter harte en redt zichzelf beledigingen, woede, wanhoop, complexen, gebroken dromen, en uiteindelijk vullen paniekaanvallen het beeld aan en voorkomen ze dat ze in ieder geval ’s nachts worden ontslagen. Een gegeneraliseerde factor in het begin van een vegetatieve crisis is stress, die vitale krachten wegneemt en de algemene nervositeit vergroot. Maar ook bepaalde factoren beïnvloeden de ontwikkeling van pathologie:

 • genetische aanleg;
 • onjuiste opvoeding in de kindertijd, waardoor mentaal trauma ontstond;
 • gevoelig zenuwstelsel;
 • hersenziekten;
 • soms manifesteert een vegetatieve crisis zich als bijwerking na inname van medicijnen.

Vijftien procent van alle patiënten met nachtelijke aanvallen hebben gevoeligheid voor bloed. Als de moeder of vader, en vaak beide ouders, hartkloppingen, duizeligheid en acute dodelijke schrik ervoeren, is het waarschijnlijk dat kinderen of kleinkinderen ook aanvallen zullen krijgen.

Paniekcrisis streeft vaak naar een categorie mensen die een diepe kinderlijke schok hebben gekregen. Ouders zouden zo’n kind in zijn kinderjaren kunnen bespotten te vernederen en beledigen of gebruik vaak fysieke kracht tegen het nageslacht.

Maar aan de andere kant wordt de nachtaanval ook bezocht door overdreven verwijfde infantiele persoonlijkheden, waarbij ook de familieleden de schuldige zijn. Hyper-drug leidt tot een gebrek aan onafhankelijkheid in het volwassen leven, neemt eigen beslissingen en is angstig en achterdochtig, wat aanvallen tijdens de slaap ondersteunt.

Symptomen

Paniekaanvallen beginnen tijdens de actieve slaappiek. Het begint allemaal ’s nachts, ongeveer twee uur, wanneer het lichaam zich in een staat van complete ontspanning bevindt. De patiënt verlaat abrupt de slaaptoestand, sommige individuen met gewelddadige fantasie wijten dit fenomeen aan buitenaardse krachten. De symptomen van de vegetatieve crisis zijn als volgt:

 • angst;
 • paniek;
 • een gevoel van de onvermijdelijkheid van een of andere tragedie;
 • verstikking;
 • tachycardie;
 • overmatig zweten;
 • een gevoel van overweldigend bewustzijnsverlies.

Een persoon gelooft dat paniekschok een ongelooflijk lange tijd duurt, omdat sensuele ervaring nogal onaangenaam is, maar de aanval doet vijftien tot dertig minuten pijn. Gemiddeld genomen is de regelmaat van de aanvallen één tot twee keer per maand.

Het gevaar van nachtelijke paniekaanvallen

Paniekaanvallen zijn niet zo gevaarlijk als ze zouden zijn. Op zichzelf zullen de aanvallen geen aanzienlijke schade aan het lichaam toebrengen, maar de constant angstaanjagende angst om in slaap te vallen, die paniekcrisis gaat beginnen, heeft aanzienlijke psychologische gevolgen.

READ  Waarom wil ik constant een vrouw slapen en zijn er lethargie oorzaken van vermoeidheid en slaperigheid

Een systematische nachtaanval is enorm giftig voor het leven, en al snel ontwikkelt de patiënt melancholie, veel fobieën, evenals mentale stoornissen, die in de nabije toekomst de fundamentele factoren zijn van de volgende aanvallen. Men kan alleen maar dromen van een volwaardige droom, omdat een persoon die lijdt aan een vegetatieve crisis niet genoeg slaap kan krijgen. De kwaliteit van de nachtrust wordt ondermijnd en daarmee de gezondheid.

Chronisch gebrek aan slaap beïnvloedt het werk van interne organen, immuniteit en de toestand van het centrale zenuwstelsel, en aangezien het zenuwstelsel niet rust, zelfs wanneer het lichaam wordt uitgezet om te slapen, is het het meest uitgeput. Het blijkt een vicieuze cirkel, die de ernstig zieke patiënt alleen kan verbreken door contact op te nemen met een specialist.

Hoe een aanval te stoppen en in slaap te vallen

Om een ​​vreselijke paniekcrisis te verslaan, heb je de hulp van een psychiater of psycholoog nodig. Een psychiater is vereist als de patiënt sterke mentale afwijkingen heeft die een aanval kunnen uitlokken. Maar als het op het moment geen gelegenheid was om naar de dokter te gaan, dan kunt u proberen het ongemak zelf weg te nemen.

Het eerste wat je moet doen, is een gevoel van veiligheid en vrede creëren, ondanks de diepe nacht.

De eenvoudigste methode in de psychologie om vrede te vinden, is de fysieke intimiteit om een ​​andere persoon met zijn armen te grijpen en zichzelf te drukken. Ook geschikt om de handen van geliefden te kalmeren, in een deken en andere hitte te wikkelen.

Een andere uitstekende methode om bevrijd te worden van de naderende paniekcrisis is het afleiden van gedachten over elk ander onderwerp. De aanval wordt overbrugd, als je het begin van de rijping naar beneden haalt. Genitale afscheiding is ook geschikt voor het verlichten van spanning en het voorkomen van stoornissen.

Alle mensen die een paniekaanval ervaren, worden geadviseerd om sedativa te gebruiken voor het slapen gaan. Maar aangezien de meeste medicijnen een negatief effect op de gezondheid hebben, is het in plaats van pillen toegestaan ​​om volksremedies te gebruiken. De recepten van grootmoeders bestaan ​​uit kruidenthee, een warm ontspannend bad voor een nachtrust met essentiële oliën, evenals een voetbad en, natuurlijk, een glas warme melk. Ontspannende melodieën zullen je te hulp schieten.

Ademhalingsoefeningen

Een eenvoudige oefening voor de terugtrekking – het rekening houden met inademing en uitademen. Om dit te doen, moet je kalmeren, naar de buik en borst kijken, de ontspanning van de buik voelen, spanning en de ademhaling bijhouden, en dan uitademen naar tien en opnieuw.

READ  Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven

De tweede methode van ademhalingsoefeningen omvat alleen uitademingstotering tot tien. Deze eenvoudige technieken duren tien tot veertig minuten. Na ademhalingsoefeningen kan het nuttig zijn om nog een paar minuten te liggen in een rechte positie op de rug, handen # 8212; handpalmen omhoog. Als je vaak ademhalingstechnieken gebruikt, zal paniekaanval ’s nachts niet zo vaak voorkomen.

Lichaamsontspanning

Om nachtaanvallen te elimineren, is het noodzakelijk om het werk van twee componenten aan te passen: emotioneel en fysiek. Als de patiënt geestelijk evenwicht heeft bereikt, maar de paniekaanvallen tijdens de slaap nog steeds aan de gang zijn, was de reden misschien de verkeerde levensstijl, waaronder:

 • het gebruik van schadelijk voedsel;
 • liggende of zittende levensstijl;
 • te lange of korte slaap;
 • slechte gewoonten.

Een belangrijke rol in de kwestie van een goede nachtrust zonder paniek wordt gespeeld door fysieke activiteit. Sportactiviteiten dragen bij aan zelfdiscipline en maken niet alleen een mooi figuur, maar versterken ook de gezondheid van het lichaam en de psyche.

Veel mensen gooien stress, woede, wrok en andere negatieve gevoelens uit hun hoofd met behulp van sport. Om spanning in het lichaam en de juiste stemming van het vegetatieve systeem, dat verantwoordelijk is voor paniekneurose, te verlichten, zijn dit soort fysieke activiteit geschikt:

 • joggen;
 • skiën;
 • tennis spelen;
 • fietsen;
 • schaatsen;
 • zwemmen;
 • lichte fitness;
 • aerobics.
Paniekaanvallen in een droomsymptomen, methoden van strijd

Bij het beoefenen van een van de voorgestelde oefeningen, zullen de spieren constant in goede vorm zijn en is de psyche sterk.

Tremor verwijdering

Tremor, ’s nachts gemanifesteerd als een van de symptomen van een chronische paniekcrisis, wordt behandeld zoals voorgeschreven door de arts. Om het te elimineren, wordt een therapiekuur gekozen als voor een vegetatieve neurose, die kalmerende middelen, antidepressiva en een grote verscheidenheid aan kalmerende middelen omvat. Ook moet je bij het trillen van de ledematen vitamines van groep B nemen, die bijdragen aan de verbetering van het zenuwstelsel. Therapeutische gymnastiek en ontspannende massage zijn opgenomen in de lijst met procedures voor het verwijderen van nachttremor.

Obsessieve gedachten uit

De aanval komt op het moment dat het brein bezig is met gedachten en ervaringen. Om extra informatie uit je hoofd te verdrijven en rustig in slaap te vallen, moet je luisteren naar de omgevingsgeluiden, je ogen sluiten en de naburige geluiden bekijken, je kunt ze zelfs tellen. Als hij hier enige tijd mee bezig is, zal de patiënt slaperigheid terugwinnen en de paniekcrisis zal hem die nacht niet overvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *