Slaapdeprivatie in geval van depressie

Slaapdeprivatie in geval van depressie

Content:

Slaapdeprivatie in geval van depressie

Slaaptekort bij depressie: wat is het, de voordelen, de gevolgen
“De voordelen van slaapgebrek, hoe het wordt gebruikt voor depressieve stoornissen, wat het resultaat is, wat zich manifesteert en hoe het werkt.
Wat is slaapgebrek en hoe kan het worden gebruikt voor depressie

De inhoud

 • 1 Hoe de methode werkt
 • 2 Soorten deprivatie
 • 3 Voordeel en schade
 • 4 Hoe de procedure uit te voeren
 • 5 Kenmerken van depressie
 • 6 Bijwerkingen
 • 7 Contra

Slaaptekort kan zowel van een persoon zijn eigen wil en met geweld plaatsvinden. De afwezigheid van een dergelijke behoefte wordt gevonden tegen de achtergrond van verschillende ziekten. Tijdelijke deprivatie wordt gebruikt bij de behandeling van depressie en werd in het recente verleden gebruikt als een maat voor marteling.

De maximale vermindering van nachtrust wordt door een moderne persoon beschouwd als een gelegenheid om tijd vrij te maken voor werk, amusement en andere belangrijke zaken. Om de prestaties overdag te verbeteren, moet de nachtrust, hoewel minimaal, van hoge kwaliteit zijn en het lichaam zoveel mogelijk laten rusten.

Hoe de methode werkt

Slaaptekort als een van de belangrijkste methoden voor de behandeling van depressieve toestanden wordt sinds 1966 in de psychologie gebruikt. Walter Schulte, een Zwitserse psychiater, ontdekte voor het eerst de therapeutische kenmerken van slapeloosheid. Samen met vasten, wordt deze methode van reiniging van het lichaam (meer precies, bewustzijn) gebruikt als een effectieve methode om een ​​persoon zo snel mogelijk van stress te verwijderen.

Artificieel slapeloosheid veroorzaken bij iemand die al met slaapstoornissen wordt geconfronteerd, is het mogelijk om de productie van mediatoren van catecholamines die verantwoordelijk zijn voor de emotionele tint te intensiveren. Als gevolg hiervan verbetert de stemming, wordt de mentale stemming genormaliseerd en verdwijnt slapeloosheid. Bij juist gebruik van de methode treedt euforie op, ter vervanging van de staat van onderdrukking. De procedure vermindert ook het niveau van koolstofdioxide in het bloed.

Alle processen in het lichaam, afhankelijk van het 24-uursritme van de dag. In een staat van depressie zijn de meeste van deze processen uit balans:

 • slapeloosheid, slaapstoornis;
 • overtreding van de menstruatiecyclus;
 • ochtendverlies van eetlust;
 • lethargie.

‘S Avonds stabiliseert de menselijke conditie. In ernstige gevallen kunt u obsessieve ideeën ervaren, uzelf onderschatten, verminderde cognitieve vaardigheden.

In dit geval dient ontbering als een poging om de balans te herstellen tussen dagelijkse biologische ritmen, het niveau van “hormonen van vreugde” te verhogen, de geest te verheffen en een gezonde gezonde slaap terug te geven.

READ  Waarom veroorzaakt slaap kwijlen bij een volwassene speekselafscheiding?

Soorten deprivatie

Ontbering is als volgt ingedeeld:

 1. Gedeeltelijke slaapgebrek: de duur van de rust gedurende de dag tot 4 uur gedurende 1-3 weken. Voor veel inwoners van grote steden is dit ritme de norm aan het worden. Afhankelijk van de gezondheidstoestand, leeftijd en andere kenmerken, kan het lichaam gemakkelijk een gebrek aan slaap verdragen en zich al op de derde dag aanpassen aan het nieuwe regime.
 2. Totale deprivatie – langdurig wakker worden gedurende 1-2 dagen (van 36 tot 40 uur zonder de juiste rust). Meer dan 2 keer per week iemand van zijn basisbehoefte ontnemen, brengt ernstige gezondheidsproblemen met zich mee.
 3. REM-fase. Het wordt ook wel ‘paradoxale slaap’ genoemd, omdat het in deze fase is dat de hoogste activiteit van de hersenen wordt geregistreerd. Deze fase wordt ingevoerd met behulp van een elektro-encefalogram, wanneer het apparaat alle wijzigingen registreert die tijdens de rust optreden. Wanneer de REM-fase optreedt, klinkt er een signaal, de patiënt wordt wakker. Dan valt weer in slaap. Dergelijke korte opwekkingen duren de hele nacht door. Dat wil zeggen, onderdrukt de activiteit van het functioneren van de hersenen.

Het moeilijkste en moeilijkst te implementeren is de methode van totale deprivatie. 40 uur per dag wakker worden voor een ongetraind persoon kan resulteren in een storing in het centrale zenuwstelsel, een exacerbatie van chronische ziekten.

Voordeel en schade

De voordelen van een gebrek aan slaap zijn afhankelijk van de doelen die u moet bereiken. Als de techniek wordt toegepast om met depressie om te gaan, kan na 2-3 sessies een tastbaar effect optreden. Voor zelfkennis, het verlengen van de duur van lucide dromen en het uitvoeren van andere psychologische oefeningen, moet de slaap integendeel worden verlengd, vooral ’s morgens.

READ  Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven

Elke slaapfase is verantwoordelijk voor het uitvoeren van bepaalde functies:

 1. BDG fase stelt u in staat de plasticiteit van neuronen te herstellen, verrijkt de hersenen met zuurstof, herstelt de eiwitsynthese. In deze cyclus wordt informatie verwerkt en opgeslagen voor opslag.
 2. Trage fase kunt u het resulterende materiaal verteren. Op dit punt verwerkt het menselijk brein alle kennis die gedurende de dag is opgedaan.
 3. snel – reproduceert onbewust gemaakte modellen van gebeurtenissen die in de toekomst worden verwacht. Dit is het stadium van dromen dat iemand ’s nachts ziet.

Zichzelf van de juiste rust beroven kan een negatieve invloed hebben op het werk van verschillende organen:

 • destabilisatie van kortetermijngeheugen;
 • tijdsverlies;
 • schending van logisch denken, leren van het verkregen materiaal;
 • de moeilijkheidsgraad van elk werk dat mentale belasting vereist.

Ontbering heeft echter zijn voordelen:

 • hersenactiviteit is geactiveerd;
 • geheugenproces verbetert;
 • meer creativiteit;
 • synthese van het hormoon HPA, dat de reactie op stress afstompt en betrokken is bij de vorming van immuniteit, het werk van het spijsverteringskanaal, energieproductie, is verbeterd.

Net als bij andere slaapexperimenten mag deprivatie alleen worden gebruikt als dat nodig is. Oefen de techniek omwille van interesse is het niet waard, omdat de gevolgen onvoorspelbaar kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *