Slaperigheid tijdens de vroege zwangerschap, waarom u wilt slapen, zwakte wordt gevoeld

Slaperigheid tijdens de vroege zwangerschap

Content:

Slaperigheid tijdens de vroege zwangerschap, waarom u wilt slapen, zwakte wordt gevoeld

Slaperigheid tijdens de vroege zwangerschap: waarom u wilt slapen, voelt u zich zwak
“Waarom lijkt zwangerschap slaperig te zijn, zelfs in de vroege stadia? Welke processen veroorzaken het en is normaal, wat moet er gedaan worden.
Zwakte en slaperigheid tijdens de zwangerschap: oorzaken

De inhoud

  • 1 Wat gebeurt er in het lichaam
  • 2 Waarom zwangere vrouwen willen slapen
  • 3 Wat te doen

Het verschijnen van slaperigheid tijdens de zwangerschap in de vroege stadia kan om een ​​aantal redenen worden waargenomen, de meeste zijn fysiologisch en vormen geen bedreiging voor de gezondheid van de toekomstige moeder en baby. De meeste vrouwen zullen het uiterlijk van een dergelijke aandoening opmerken vanaf de allereerste dagen van de ontwikkeling van het embryo.

Wat gebeurt er in het lichaam

Na de conceptie beginnen er dramatische veranderingen in het vrouwelijk lichaam. Tijdens deze periode begint de hormonale achtergrond te veranderen om de voorwaarden te creëren voor het fixeren van de eicel op de baarmoederwand en de ontwikkeling ervan. Dergelijke veranderingen brengen niet alleen fysieke symptomen met zich mee. # 8212; zwelling van de borst, pijn van de onderbuik # 8212; maar ook die die de algemene toestand van de vrouw beschrijven. Gedurende de gehele eerste trimesterperiode klagen velen over lethargie, lethargie, apathie, overmatige vermoeidheid.

De meeste vrouwen die hun zwangerschap nog niet kennen, verwarren deze aandoening met het premenstrueel syndroom. Dat is de reden waarom slaperigheid en andere symptomen worden vergeleken met zwangerschap in week 8.

READ  Hoeveel mensen kunnen leven zonder slaap, hoe lang kun je wakker blijven

Tijdens deze periode wordt in het lichaam van zwangere vrouwen actief gewerkt aan de ontwikkeling van alle vitale organen en systemen van de baby. Dit proces neemt een groot deel van de binnenkomende voedingsstoffen en mineralen, vitamines, in waardoor een vrouw zich moe voelt. Het begin van de zwangerschap en het constante verlangen om te slapen komen bijna gelijktijdig voor.

Waarom zwangere vrouwen willen slapen

Slaperigheid tijdens de zwangerschap kan om een ​​aantal redenen verschijnen. Een van de belangrijkste oorzaken van hormonale veranderingen, stress, toxicose.

Hormonale aanpassing

Meestal tijdens de zwangerschap in de vroege stadia wil ik slapen vanwege hormonale aanpassing. De belangrijkste oorzaak van deze aandoening is een verhoging van het niveau van progesteron, wat een hartritmestoornis, duizeligheid en veranderingen in de bloeddruk kan veroorzaken. Hierdoor verslechtert de algemene toestand in de vroege stadia van de ontwikkeling van een kind.

Zware stress

Slaperigheid tijdens de zwangerschap kan worden veroorzaakt door het feit dat het lichaam in een stressvolle situatie wordt ondergedompeld. Het kan niet alleen lijken tegen de achtergrond van teleurstelling van de komende zwangerschap, maar ook overmatige vreugde, zorgen over de opkomende arbeidsactiviteit, de ontwikkeling van de baby. Meestal worden dergelijke emoties verergerd tijdens het naar bed gaan, waardoor de kwaliteit ervan verminderd is en de vrouw nog meer stress ervaart tijdens de vroege zwangerschap.

Om de situatie te normaliseren, begint het lichaam serotonine, tryptofaan te produceren. Deze hormonen helpen om stress te minimaliseren, maar ze worden de reden voor het verlangen om te slapen.

Stress in deze periode is gevaarlijk, niet alleen omdat de vrouw constant wil slapen, maar ook door een toename van de bloedspiegel van adrenaline. Het veroorzaakt een toename van de bloeddruk, en geeft ook de baarmoeder weer. Vanwege dit effect kan een miskraam optreden.

READ  Exploderende hoofdsyndroom hoe te behandelen

toxicose

Het optreden van slaperigheid tijdens de vroege zwangerschap kan worden veroorzaakt door toxicose. Omdat de dame haar eetlust verliest of alles eet dat door braken uit de maag wordt gegeten, heeft de aanstaande moeder niet genoeg energie voor de gebruikelijke activiteit voor haar. Ook veroorzaakt een voedingstekort, en als gevolg daarvan, en een sterke slaperigheid een zich actief ontwikkelende foetus.

Pathologische slaperigheid

Met de ontwikkeling van het kind in de baarmoeder is het verlangen om te slapen een normaal proces. Maar als een vrouw tijdens de zwangerschap voortdurend wil slapen, terwijl ze niet genoeg kracht heeft voor een activiteit, moet ze een arts raadplegen om de reden voor het optreden van een dergelijke aandoening te diagnosticeren.

Pathologische slaperigheid kan zich ontwikkelen doordat de zwangere vrouw haar rustmodus irrationeel organiseert.

Ook kunnen de oorzaken van deze aandoening zijn veranderingen in bloeddruk, tekort aan vitaminen en mineralen, de aanwezigheid van bloedarmoede door ijzertekort. Bovendien kan het pathologische verlangen om te slapen zich ontwikkelen tegen de achtergrond van verkoudheid, een allergische reactie.

Wat te doen

Als een vrouw tijdens de zwangerschap wil slapen, moet ze weten hoe ze de activiteit van het zenuwstelsel voor zichzelf en het kind veilig kan stimuleren. Je kunt slaperigheid bestrijden met de volgende tips:

  • vermijd overmatige vermoeidheid;
  • voedsel moet gezond en divers zijn, het mag geen producten bevatten die tijdens toxicose braken opwekken;
  • Het wordt aanbevolen om gespecialiseerde vitamine-minerale complexen voor zwangere vrouwen te gebruiken;
  • er is meer tijd nodig in de frisse lucht, omdat een gebrek aan zuurstof alleen de slaperigheid zal vergroten;
  • nachtrust moet compleet zijn;
  • de druk moet onder controle worden gehouden en raadpleeg de arts wanneer deze wordt verlaagd.
READ  Medicijn slaap (sedatie) wat het is in reanimatie, het effect op het lichaam, de duur

Ook is het bij het dragen van een kind vereist om een ​​positieve stemming te behouden. Het zal de vrouw redden van onnodige stress en de concentratie van adrenaline in het bloed verhogen. Om uw eigen welzijn te verbeteren, is een extra rustdag toegestaan, die 20-30 minuten duurt. Op dit moment wordt de aanstaande moeder geadviseerd om een ​​dutje te doen of gewoon te rusten terwijl hij op het bed ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *