Slaapmasker doe-het-zelf patroon, sjabloon, stap voor stap instructies naaien

Slaapmasker doe-het-zelf patroon

Content:

Slaapmasker doe-het-zelf patroon, sjabloon, stap voor stap instructies naaien

Masker voor een droom met zijn eigen handen: patroon, patroon, naaien – stap voor stap instructies
“Hoe maak je een masker om te slapen met je eigen handen – stap voor stap instructies, patroon. Nuttige tips. Hoe een masker met een haak te binden – een schema.
Hoe maak je een masker voor de slaap

De inhoud

 • 1 Aanbevelingen voor het maken
 • 2 Hoe maak je een slaapmasker met je eigen handen
 • 3 Katoenen garenmasker

Volle slaap en krijg een lading van levendigheid zal alleen mogelijk zijn in volledige duisternis. Vaak gaat het licht tegelijkertijd de ramen in, waardoor de nachtrust wordt verstoord. Om het probleem op te lossen zal een speciale blinddoek helpen, die je in de winkel kunt kopen. Het is helemaal niet moeilijk om met je eigen handen een slaapmasker te maken. Om dit te doen, hoeft u alleen de technologie van het vervaardigen van dit accessoire te kennen. Hierdoor is het mogelijk om een ​​origineel, kwalitatief hoogstaand product te krijgen, waardoor de nachtrust compleet wordt.

Aanbevelingen voor het maken

Bij het naaien van een masker heb je 2-3 lagen materiaal nodig:

 • voorkant. Deze laag is verplicht. Elke stof die je leuk vindt, is toegestaan. Kan worden gebruikt zijde, katoen, satijn. Materiaal monochroom genomen of versierd met verschillende prints;
 • Voering. Deze laag is optioneel. Dankzij de aanwezigheid wordt het accessoire zachter en behoudt het de gewenste vorm. Indien gewenst wordt het vulmiddel niet gebruikt. In de regel wordt een synthetische wintermaaier in het product geplaatst. Een goede oplossing zou ook fleece of interlining zijn. Houd er echter rekening mee dat de materialen warm zijn en dat een persoon tijdens het dragen van een masker kan zweten, wat hoogst onwenselijk is;
 • het binnenste gedeelte. Geldt ook voor de benodigde onderdelen. Dit weefsel staat in direct contact met de huid. Daarom krijgt haar keuze speciale aandacht. De voorkeur gaat uit naar zachte, natuurlijke materialen (chintz, satijn, flanel of katoen). Synthetische stoffen worden niet sterk aanbevolen. # 8212; ze kunnen leiden tot een allergische reactie. Er is geen sprake van een comfortabele slaap.
READ  Slaappillen thuis hoe het te doen

Om erachter te komen hoe je een blinddoek naait, is eenvoudig. Het belangrijkste is om de maat te bepalen. In de regel varieert het grootste deel in de breedte binnen 18-20 centimeter en in hoogte van 7 tot 10 centimeter. De neusgleuf is ongeveer een derde van de hoogte gemaakt.

Knip het verband uit moet in eerste instantie uit papier, waarna het resulterende patroon te hechten aan het gezicht. Het is dus mogelijk om de meest geschikte parameters te kiezen.

De lengte van het tandvlees – de parameter is puur individueel. Hier zou je ook een aanpassing moeten doen. Dit deel van het accessoire moet goed passen, maar geen ongemak veroorzaken.

Eén patroon kan verschillende maskers maken. Om dit te doen, moet je gewoon een beetje verbeeldingskracht tonen. Ze zijn versierd met:

 • toepassingen;
 • kant;
 • steentjes;
 • pailletten;
 • borduurwerk.

Op deze lijst met materialen die mogen worden gebruikt als decor, is niet beperkt. Vasthouden aan een strikt gedefinieerde technologie van verbandmiddelen is het niet waard. Het product moet uniek en onnavolgbaar zijn.

Bij het naaien wordt aanbevolen om meer te fantaseren, niet bang te zijn om te experimenteren. Dankzij dit is het mogelijk om een ​​echt meesterwerk te creëren.

Hoe maak je een slaapmasker met je eigen handen

Om een ​​comfortabel slaapmasker te naaien, moet je stap voor stap het fabricageproces bestuderen. Besteed speciale aandacht aan de keuze van de stof. Een belangrijke stap is het maken van patronen. Pas nadat het klaar is, gaat u verder met afstemmen. Tijd om een ​​kwaliteitsproduct te maken, duurt niet langer dan een uur.

READ  Vitaminen voor slaap, van slapeloosheid, wat niet genoeg is

Materiaalkeuze

Er wordt een gezichtsmasker genaaid, waardoor u ’s nachts volledig kunt ontspannen. Het belangrijkste is om van tevoren alles voor te bereiden dat nodig is in het werk. In de regel worden synthetische wintermaanden, satijnweefsels en flanellen gebruikt. Andere materialen zijn toegestaan. Het belangrijkste is dat ze zacht zijn, niet tot ongemak leiden. Daarnaast zijn de volgende gereedschappen en materialen nodig:

 • ondergoedgom, waardoor het accessoire stevig op het hoofd wordt bevestigd;
 • karton;
 • lijn;
 • scharen;
 • naalden of pinnen voor het bevestigen van het patroon op de stof;
 • biaisband, kant of kralen.

Hoe een patroon en patroon te maken

Het maskerpatroon is op ware grootte gemaakt. Gebruik een conventionele liniaal om een ​​stuk te maken. Voer de volgende manipulaties uit:

 1. Een rechthoek wordt op het karton getekend, de lengte is 19 centimeter en de breedte is 9,5 centimeter.
 2. De hoeken zijn afgerond om de gewenste vorm te geven.
 3. Maak in het midden van de gleuf voor de neus.

Ga daarna verder met het maken van patronen. Op elk type stof wordt een patroon aangebracht, bevestigd met pinnen en met een potlood om de contour heen en weer bewogen. Aan elke kant moet rekening worden gehouden met de naad van ongeveer vijf millimeter.

Als schuimrubber voor de binnenkant wordt gebruikt, is het niet nodig om rekening te houden met de vervaardiging van het patroon van dit onderdeel. In het geval van een synthetische wintermaker, wordt deze helemaal niet verwijderd. Het eindproduct wordt gewoon volgepompt.

Het blijft alleen om de lengte van het tandvlees te bepalen, rekening houdend met de omtrek van het hoofd. Ga daarna door naar de hoofdwerken.

Het hoofdgedeelte van het masker naaien

Nadat alle details van het verband voor de slaap zijn gesneden, ga je verder met het versieren van het voorste gedeelte. Voor dit doel is het toegestaan ​​om:

 • kant;
 • kralen;
 • kralen;
 • kant;
 • thermo stickers;
 • afbeeldingen van ogen.
Slaapmasker doe-het-zelf patroon, sjabloon, stap voor stap instructies naaien

Wanneer de voorkant de gewenste look heeft gekregen, wordt deze aan de binnenkant van het masker gestikt. Voer deze acties uit is toegestaan ​​en handmatig en met behulp van een naaimachine.

READ  Kapa van bruxisme voor tanden hoe te gebruiken, efficiëntie

In het geval van de eerste optie worden de steken klein, netjes gemaakt, vergelijkbaar met de machinesteken.

Verbind een paar basisonderdelen, maar alleen van drie van de vier zijden. Daarna worden op plaatsen met emissierechten voor naden kleine sneden gemaakt, de resulterende knuppel uitgewist en opgevuld met opvul polyester of schuimrubber. De dikte van het product varieert uiteindelijk van 1-1,5 centimeter. Aan het einde van het werk met het hoofdonderdeel, zijn de overgebleven ongestikte delen genaaid.

Algoritme afstemmende kauwgum

Bij het maken van een blinddoek om te slapen met je eigen handen, is het uiterst belangrijk om het naaien van het tandvlees op een verantwoorde manier te benaderen. Het gebruikt dezelfde stof als voor het buitenste deel van het accessoire. Een rechthoek wordt eruit gesneden met een lengte van 30-40 centimeter en een breedte van slechts 3-5 centimeter.

Het resulterende deel wordt met de voorkant naar beneden dubbelgevouwen. Drie mm inspringen, over de hele lengte naaien. Daarna is de afgewerkte riem omgekeerd. Ze gebruikten een pen en stopten er een kauwgom in.

De stof moet een beetje prefab zijn. Wanneer het verband wordt aangedaan, zal de riem recht gaan en een nette uitstraling krijgen.

Aan beide zijden van het tandvlees zit de stof vast en worden verschillende steken gemaakt. Vervolgens wordt dit detail aan het voltooide masker genaaid. Voer deze acties uit met behulp van een naaimachine. Opgemerkt wordt dat bij het handmatig naaien het accessoire breekbaar en van korte duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *