Acupressuur voor slapeloosheid die wijst op massage om te slapen

Acupressuur voor slapeloosheid die wijst

Content:

Acupressuur voor slapeloosheid die wijst op massage om te slapen

Acupressuur voor slapeloosheid: wat verwijst naar massage om te slapen
“De regels van acupressuur voor slapeloosheid.” Helpt deze techniek om te gaan met de overtreding, wat kunnen de bijwerkingen zijn.
Effectieve acupressuur voor slapeloosheid: de regels en technieken

De inhoud

 • 1 Op zoek naar een slaapplaats op het menselijk lichaam
 • 2 Regels van acupressuur voor slapeloosheid
 • 3 Prestatietechniek
 • 4 Bijwerkingen en contra-indicaties

Om met slapeloosheid om te gaan, is het niet nodig om medicatie in te nemen. Acupressuur voor slapeloosheid helpt om het lichaam te ontspannen, de kwaliteit van de slaap te verbeteren, terwijl het geen bijwerkingen heeft en geen verslaving veroorzaakt. Om met deze techniek een gunstig effect op het lichaam te hebben, is het noodzakelijk te weten waar de juiste punten zich bevinden en hoe deze te stimuleren.

Op zoek naar een slaapplaats op het menselijk lichaam

Acupressuur – effecten op bepaalde gebieden door druk te masseren. Om deze massagetechniek onder de knie te krijgen, moet je weten op welke punten het kan worden toegepast, hoe je druk kunt uitoefenen. Om het hoofd te bieden aan het probleem van slaapgebrek, slapeloosheid, zou je moeten werken aan de volgende slaappunten:

 1. Tussen de wenkbrauwen, 10 millimeter boven de neusbrug. Het is noodzakelijk om krachtig op een punt te drukken, om een ​​beetje te masseren.
 2. Op de hand tussen de wijsvinger en de duim op de rug van de hand. Met de duim in de richting van het gat verschijnt, wat een beetje druk zou moeten zijn. Het optreden van milde pijn zal wijzen op de juiste detectie van het vereiste gebied.
 3. Buiten de voet, tussen de eerste en tweede teen. Tegelijkertijd moet vanaf de geselecteerde locatie 3 centimeter lager worden en de groef betasten.
 4. Achter de onderrand van de oorlel. Dikte nodig om in rugligging te masseren.
 5. Crown. De massage wordt direct op de kruin en net eronder uitgevoerd.
 6. Aan de voorkant van de pols, in de polsplooi naast de pink. Verdieping wordt op zijn beurt gemasseerd op beide handen.

Een van de bekendste punten die slaap stimuleren, is de halsslagader. Om in slaap te vallen, moet je er krachtig op drukken, waarna de persoon in slaap valt.

Het is de moeite waard om te overwegen dat deze manier van inslapen extreem is, en niet een regelmatig gebruik impliceert. Het is het beste om een ​​van de bovenstaande punten te masseren. De effectiviteit van elk van hen zal afhangen van de individuele kenmerken van het organisme, empirisch bepaald.

Regels van acupressuur voor slapeloosheid

Nadat het slaappunt is gevonden, is het noodzakelijk om het te masseren. Om het maximale effect hiervan te krijgen, moet je een paar regels en nuances kennen:

 1. Voordat je een massage doet, moet je je handen opwarmen.
 2. Het is mogelijk om de slaapzone nauwkeurig te vinden door een lichte gevoelloosheid te voelen wanneer erop wordt gedrukt.
 3. Het is nodig om een ​​impact op het gevonden punt uit te voeren door op de pads van de vingers te drukken. U hoeft de ringvinger of pink niet te gebruiken.
 4. Massageringen zijn nodig om de huid te kneden, de druk moet soepel zijn, geleidelijk moet de sterkte toenemen. Tijdens de druk moet lichte pijn voelen. Het tempo moet langzaam afnemen en eindigen met een massage in een cirkelvormige beweging.
 5. Druk op effectieve gebieden mag niet langer duren dan 7 seconden. Het optimale aantal herhalingen # 8212; 3-5 keer.
 6. Massage moet alleen met de klok mee worden uitgevoerd.

Acupressuurmassage is vereist om te stoppen als de persoon misselijkheid heeft gevoeld, toegenomen zweten, ongemak. Dit is vooral het geval wanneer hoofd en oren worden gemasseerd.

READ  Snurken apparaat (armband, horloge) hoe te kiezen, efficiëntie

Prestatietechniek

Massagesessies moeten regelmatig worden gedaan. Dit komt door het feit dat het lichaam aan dergelijke effecten moet wennen. De optimale periode van de voorbereidende massage # 8212; 5-7 dagen. Daarna begint het menselijk lichaam de stimulatie van slaapzones te voelen en erop te reageren.

Om het maximale effect van de massagebewegingen te krijgen, moet je de juiste techniek van hun uitvoering volgen:

 1. De eerste stap is om volledig te ontspannen. Hiervoor wordt aangeraden om 10 keer diep in te ademen en uit te ademen.
 2. Dan zijn er punten, er is druk op hen. Gepaarde punten moeten samen worden gemasseerd. Het is het beste om de wijsvinger en middelvinger in de gevonden zone te drukken.
 3. Nadat u één zone hebt gemasseerd, kunt u druk uitoefenen op een andere zone.

De totale duur van de massage moet binnen 3-4 minuten worden ingesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *