Ademhalingsoefeningen voor de slaap Hoe om te turnen om in slaap te vallen

Ademhalingsoefeningen voor de slaap

Content:

Ademhalingsoefeningen voor de slaap Hoe om te turnen om in slaap te vallen

Ademhalingsoefeningen voor de slaap: hoe gymnastiek te doen om in slaap te vallen
“Hoe ademen bevordert een goede nachtrust, welke oefeningen moeten gedaan worden om elke avond zoet te slapen.
De beste ademhalingsoefeningen voor een goede nachtrust

De inhoud

 • 1 De voordelen van ademhalingsoefeningen
 • 2 Basisregels
 • 3 Ademhalingsoefeningen voor het slapen gaan
 • 4 Wat te doen om het effect te verbeteren

Regelmatige slapeloosheid maakt een persoon traag, prikkelbaar en onoplettend. Niet de beste manier om uit deze situatie te komen is de constante inname van krachtige slaappillen en kalmerende middelen. Bij langdurig gebruik verslavend, zal de gezondheid verslechteren.

Om de slaap sterk en lang te maken, om zich te ontdoen van nachtelijke periodes van slaapapneu, om sneller in slaap te vallen en om wakker wakker te worden, helpen speciale oefeningen. Speciale ademhaling voor de slaap is een eenvoudige techniek die iedereen kan beheersen.

De voordelen van ademhalingsoefeningen

Onjuiste ademhaling, droge en warme lucht in de kamer hebben een directe relatie met slaapstoornissen. Ontoereikende zuurstoftoevoer naar de hersenen veroorzaakt een toename van de hartfrequentie, spanning van alle organen, waardoor de slaap intermitterend wordt, de duur ervan wordt verkort.

Speciale ademhalingsoefeningen helpen om dit probleem aan te pakken:

 1. Als regelmatig gymnastiek wordt uitgevoerd, is het mogelijk om het werk van de spieren te verbeteren, pijnlijke gevoelens te verwijderen, spasmen te voorkomen.
 2. Een goede ademhaling heeft een gunstig effect op het cardiovasculaire en zenuwstelsel, vermindert mentale vermoeidheid en psycho-emotionele stress.
 3. Ook wordt deze techniek gebruikt om de bloedsomloop te versnellen. Hiermee kunt u de hersencellen verzadigen met zuurstof en de weefsels van het lichaam – met voedingsstoffen met een bloedstroom.
 4. Deze methode is ook geschikt voor de normalisatie van het immuunsysteem. Minder risico op gastro-intestinale aandoeningen, pathologieën van de cardiovasculaire en endocriene systemen.
 5. Met regelmatige oefeningen kunt u verschillende slaapstoornissen bestrijden – episodische aanvallen van apneu, slapeloosheid, onbalans van fasen.
READ  Snurken apparaat (armband, horloge) hoe te kiezen, efficiëntie

Bewezen de relatie van onderbreking van de ademhaling tijdens de slaap en de algemene emotionele toestand.

Volwaardige nachtrust kan de cognitieve vaardigheden van een persoon verbeteren – denken, onthouden, concentreren, verwerken van de ontvangen informatie.

Basisregels

Ademhalingsoefeningen voor de slaap worden alleen uitgevoerd na de voorafgaande training:

 1. Zorg ervoor dat je de kamer ventileert waar je zult gymnastiek doen en ’s nachts kunt ontspannen. Frisse koele lucht verrijkt het bronchopulmonale systeem en andere organen maximaal met zuurstof.
 2. Voer oefeningen bij voorkeur uit op de muziek. Het is beter als het zonder woorden is, het zal je helpen om je af te stemmen om te ontspannen en af ​​te leiden van problemen.
 3. Kleding moet licht en ruim zijn, gemaakt van natuurlijke materialen. Beweging mag niet worden belemmerd door manchetten, elastische banden, riemen. De kist is het meest volledig onthuld.
 4. Oefeningen presteren optimaal alleen. Dit helpt je om je af te stemmen op het juiste ritme van de ademhaling en je niet te laten afleiden door vreemde geluiden.
 5. Vereist volledige concentratie op de sportschool. Neem een ​​pauze van andere gedachten, haal problemen uit je hoofd.
 6. Sluit tijdens het trainen je ogen of dim de lichten.
 7. Zoals gebruikelijk sporttrainingen worden ademhalingsoefeningen uitgevoerd met een geleidelijke toename van het tempo. Voer eerst het minimale aantal benaderingen uit, voltooi de oefening onmiddellijk, omdat u zich een beetje duizelig voelt.
 8. De duur van het uitademen moet langer zijn dan de inademing.
 9. Adem alleen in slow motion door je neus. Als u verkouden of allergisch bent, is het beter om de lessen uit te stellen.
 10. Om de juistheid van de techniek te beoordelen, kun je één hand op de borst leggen en de tweede op de buik. Hiermee kunt u de duur en kwaliteit van de inademing en uitademing regelen.
READ  Acupressuur voor slapeloosheid die wijst op massage om te slapen

Als u alle stadia van gymnastiek correct uitvoert, zult u een lichte vermoeidheid voelen, die bijdraagt ​​aan de snelle slaap en kwaliteit rust op de lange termijn.

Ademhalingsoefeningen voor het slapen gaan

Voordat je gaat turnen, afstemmen, jezelf van de meest prangende problemen afleiden, probeer je te concentreren op de ademhaling. Doe alles zodat niets u afleidt – elimineer bronnen van ruis, fel licht, schakel de telefoon uit. In slechts een paar dagen van normale gymnastiek zal het moeilijk worden om in slaap te vallen.

Harmonische volle adem

Zelfs beginners kunnen deze oefeningen doen voor een goede nachtrust:

 • haal diep adem door je neus;
 • op dat moment wordt de buik opgeblazen, de borst wordt groter, de longen en bronchiën worden gevuld met het maximaal beschikbare zuurstofvolume;
 • trek langzaam een ​​lange adem uit – eerst moet de buik opzwellen en vallen, en pas dan op de borst;
 • volg elk 5-7 benaderingen.

De meest populaire techniek voor slaap wordt beschouwd als de “4-7-8” -techniek. Het is gebaseerd op de oude oosterse ademhalingsoefeningen, voor de behandeling van slapeloosheid en andere aandoeningen moeten minstens twee maanden tweemaal per dag worden gebruikt:

 • diepe adem door de mond;
 • inhaleer door de neus, terwijl je meetelt tot 4;
 • hou je adem in, tel tot 7;
 • Op afbeelding 8, uitademen, je lippen verdraaien met een rietje en een fluitje uitspreken.

Volg gewoon 4 sets ’s nachts. De techniek activeert het werk van het menselijke parasympathische systeem. Tijdens diepe ademhaling, wanneer de uitademing langer is, ontspannen de spieren.

Kalmerende ademhaling

Als je niet in slaap kunt vallen vanwege overmatige opwinding, angst, spanning van het hele organisme, moet de ademhaling ontspannend en kalmerend zijn.

READ  Pillen voor slapeloosheid, een lijst met effectieve middelen om de slaap te verbeteren

Ademhalingsgymnastiek wordt in een traag tempo uitgevoerd, ademhalingen en uitwasemingen worden alleen door het diafragma uitgevoerd. De ribbenkast beweegt helemaal niet, de buik wordt opgeblazen tijdens het inademen en wordt leeggelaten tijdens uitademing.

Voer de oefening moet 6-7 keer zijn, volg het ritme. Hoe langzamer je aan gymnastiek doet, hoe meer het bronchopulmonale systeem gevuld zal worden met lucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *