Behandeling van slapeloosheid met depressie antidepressiva, folk remedies, speciale pillen

Behandeling van slapeloosheid met depressie antidepressiva

Content:

Behandeling van slapeloosheid met depressie antidepressiva, folk remedies, speciale pillen

Behandeling van slapeloosheid bij depressie: antidepressiva, folk remedies, speciale pillen
“De behandeling van slapeloosheid bij depressie, welke antidepressiva moeten nemen en of het de moeite waard is, of de pillen helpen.” Gebruik van volksremedies.
Hoe slapeloosheid te behandelen met een depressie

De inhoud

 • 1 Depressie en slaapstoornissen
 • 2 Voorlopige diagnose
 • 3 Traditionele slapeloosheidsbehandelingen
 • 4 Bedtijd ontspanningstechnieken

Slapeloosheid van het depressieve type wordt gekenmerkt door problemen met inslapen of onproductieve onderbroken nachtrust. Het komt voor als gevolg van een ernstige emotionele toestand, apathie, toegenomen angst.

Als gevolg van een inferieure slaap verslechtert de stemming van de patiënt nog meer en ontstaat er een vicieuze cirkel. Daarom is de enige adequate behandeling voor slapeloosheid bij depressie het bestrijden van de onderliggende ziekte. Behandeling van depressieve stoornissen is moeilijk en lang, maar na het verbeteren van de emotionele toestand van de patiënt, slapeloosheid verloopt automatisch.

Depressie en slaapstoornissen

De belangrijkste oorzaak van depressieve stoornissen is langdurige blootstelling aan stress. Zenuwachtige overspanning leidt tot angst en soms neurasthenie en neurose. De hersenen zijn al lang in een opgewonden staat, het zenuwstelsel is uitgeput.

Op het moment van slapengaan worden de hersenen nog steeds geactiveerd en dit is de hoofdoorzaak van slapeloosheid bij depressie. Voordat de patiënt in slaap valt, draait de patiënt lang in bed, kiest hij voor een comfortabele houding, vervolgens een korte, onderbroken slaap, gevolgd door nachtmerries. Als gevolg van onvoldoende rust, ontstaat overdag slaperigheid die de werkactiviteit beïnvloedt en nieuwe redenen voor ervaringen geeft.

Vaak staan ​​dergelijke mensen ’s morgens vroeg op in een moeilijke bui, en in sommige gevallen, integendeel, worden ze nauwelijks wakker en zijn depressief gedurende de eerste helft van de dag.

READ  Ademhalingsoefeningen voor de slaap Hoe om te turnen om in slaap te vallen

Voorlopige diagnose

De overgrote meerderheid van mensen die lijden aan een depressie heeft te maken met slapeloosheid. Een ernstige emotionele toestand staat de patiënt niet toe te ontspannen voordat hij naar bed gaat. Hij is gespannen, niet in staat in slaap te vallen, constant in bed te gooien en te draaien, niet in staat om zich te ontdoen van obsessieve gedachten.

Differentiële analyse is in dit geval nogal gecompliceerd. Dit komt omdat slapeloosheidssymptomen van het depressieve type volledig identiek zijn aan de symptomen van slapeloosheid veroorzaakt door normale slaaphygiëne.

Symptomen van depressieve slapeloosheid:

 1. Overtreding van slaap.
 2. Nachtelijk ontwaken (tot 10-15 keer).
 3. Pathologische vermoeidheid.
 4. Eerste symptomen van psycho-emotionele stoornissen.

Slapeloosheid voor depressie wordt gekenmerkt door een korte oppervlakkige slaap, waarna de patiënt zich niet uitgerust voelt. Maar het belangrijkste kenmerkende teken is een ernstige emotionele toestand, prikkelbaarheid en verlies van sociale connecties.

Traditionele slapeloosheidsbehandelingen

Om slapeloosheid te genezen met een depressie is alleen mogelijk door de oorzaak van het voorval te elimineren. Depressieve stoornissen zijn moeilijk te behandelen, omdat de patiënt geen wil en verlangen heeft om iets te veranderen, soms is er sprake van een ernstige emotionele toestand en persoonlijkheidsafbraak. In dit geval hoeft u de tijd niet te missen en farmacotherapie toe te passen in combinatie met psychotherapie.

Gebruik hulpmiddelen van de volgende farmacologische groepen:

Bij depressie is het onacceptabel om slapeloosheid alleen te behandelen. Voor milde emotionele stoornissen, kunt u folk remedies of kruiden sedativa gebruiken, gebruik niet-medicinale methoden van blootstelling.

KruidenpreparatenTranquillizersAntidepressiva

Medicijnen voor de behandeling van slapeloosheid bij depressie moeten emotionele stress effectief verlichten, angst wegnemen en helpen in slaap te vallen.

Met een lange ontvangst normaliseren ze de slaapstructuur, verbeteren ze hun productiviteit.

Lijst van vrij verkrijgbare hypnotische medicijnen:

 • melaxen;
 • Donormil;
 • Reslip;
 • Corvalol;
 • persen;
 • Phyto sedan;
 • Doxylaminum.
READ  Acupressuur voor slapeloosheid die wijst op massage om te slapen

Ze worden genomen afhankelijk van de oorsprong en het type slapeloosheid. Zwakke OTC-remedies zullen mensen met slaapstoornissen niet vaak helpen. Als eenvoudige methoden om slapeloosheid voor depressie te behandelen niet effectief zijn, dan moeten sterke medicijnen worden ingenomen, die de arts moet voorschrijven.

Kruidenpreparaten

Het is niet aan te raden om onmiddellijk met slapeloosheid met depressie in te nemen. In geval van problemen met de slaap, kunt u eerst proberen kruidenafkooksels te vermijden. Kruiden met een kalmerend effect elimineren effectief nervositeit, angst en kleine slaapstoornissen.

Effectieve recepten:

 1. Neem een ​​deel van lavendel, oregano en citroenmelisse. 120 gram van het mengsel brouwen in een liter kokend water en laten afkoelen. Drink een glas voor het naar bed gaan.
 2. Brouw in 700 ml kokend water voor 2 eetlepels. l motherwort, calendula en tijm. Sta 15 minuten aan en neem ’s nachts 100 ml.
 3. Meng gelijke delen van motherwort, valeriaan, hopbellen en munt. Neem voor 500 ml water 4 eetlepels. l. mix, kook 15 minuten in een waterbad, drink een half glas voor het slapengaan.

Warme baden van 15 minuten met toevoeging van essentiële oliën (lavendel, munt, ceder), dennennaalden of kruidenaftreksels (kamille, tijm, valeriaan) zijn nuttig voor het verbeteren van de slaap. Met een depressie verminderen ze de spanning en helpen ze om in slaap te vallen. Na de ingreep wordt aangeraden om een ​​glas warme melk of kamille-thee met honing te drinken.

Dit zijn oplossingen die de symptomen van angst en prikkelbaarheid wegnemen. Ze verbeteren de stemming in een depressieve toestand, zonder de intellectuele activiteit en het vermogen om te onthouden aan te tasten.

READ  Pillen voor slapeloosheid, een lijst met effectieve middelen om de slaap te verbeteren

Tranquilizers van een aantal benzodiazepinen (Lorazepam en Fenozepam) behoren tot een groep producten die uitsluitend op recept verkrijgbaar zijn. Ze zijn verslavend en verslavend. De laatste generatie anxiolytica (Tenothen, Deprim, Rudotel) kunnen zonder recept worden gekocht.

Hun samenstelling is vergelijkbaar met benzodiazepines, maar veel zwakker. Ze zijn niet verslavend, maar hebben onplezierige bijwerkingen in de vorm van gastro-intestinale stoornissen.

Bij tranquillizers overdag heerst het anxiolytische effect, terwijl de spierontspannende en hypnotiserende effecten bijna afwezig zijn. Door een dergelijke behandeling te accepteren, behoudt de persoon de vroegere manier van leven.

Antidepressiva zijn geneesmiddelen die zijn ontwikkeld om de symptomen van depressie te bestrijden. Een persoon in een staat van depressie lijdt vaak aan schendingen van HCV (fysieke zwakte, anorexia, constante vermoeidheid, verwarring, slapeloosheid, apathie). Inname van antidepressiva voor slapeloosheid elimineert deze effecten.

Timoleptische antidepressiva (Amizole, Maprotelin, Fluvoxamine, Melipramine) hebben een uitgesproken sedatief effect, verminderen angstniveaus, herstellen de normale slaapstructuur, ontspannen en verbeteren de emotionele toestand. Ze remmen echter niet het centrale zenuwstelsel. Het meest effectieve middel om de vangst van monoamines te blokkeren, het resultaat van hun gebruik is merkbaar na 2-3 weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *