Zweten bij mannen ’s nachts veroorzaakt zweten

Zweten bij mannen 's nachts veroorzaakt zweten

Content:

Zweten bij mannen 's nachts veroorzaakt zweten

Zweten bij mannen ’s nachts: veroorzaakt zweten
“Er zijn veel oorzaken van zweten bij mannen ’s nachts, ze kunnen zowel fysiologisch als pathologisch zijn, meestal wordt dit gecombineerd met stoornissen in het lichaam.”
Oorzaken, behandeling en preventie van nachtelijk zweten bij mannen

De inhoud

 • 1 symptomen
 • 2 redenen
 • 3 therapie
 • 4 De rol van hygiëne
 • 5 het voorkomen

Tijdens de diepe slaap vertragen alle vitale processen, dus transpiratie is meestal onbelangrijk. Er zijn verschillende redenen om ’s nachts te zweten bij mannen en ze zijn verdeeld in pathologisch en fysiologisch. Het is verkeerd om te overwegen zweten als gevolg van een bepaalde pathologie, omdat dit symptoom meestal wordt gecombineerd met andere aandoeningen en komt voor bij de meeste infectieziekten.

symptomen

Hyperhidrose is de overmatige afscheiding van vocht door de zweetklieren met het optreden van druppels op de huid of transpiratie. De mate van zweten is anders, van licht tot sterk, wanneer zweet in beken stroomt, nachtkleding en ondergoed bevuild.

De vrijgekomen vloeistof kan een neutrale geur hebben, maar vanwege het feit dat micro-organismen zich snel vermenigvuldigen in het voedingsmedium, is het vaker onaangenaam. De kleur van het zweet varieert van helder tot geelachtig. Hyperhidrose kan zowel lokale gebieden als het hele oppervlak van het lichaam beïnvloeden.

Bij mannen is nachtelijk zweten meestal geen monosymptoom, maar gaat gepaard met slaapstoornissen, aanzienlijk fysiek en psychologisch ongemak, een gevoel van koorts, angst en terugwijkende kracht. Deze manifestaties zijn niet altijd zichtbaar voor de zwetende man zelf, maar ze worden vaak opgemerkt door familieleden die een slaapkamer met hem delen.

redenen

Hyperhidrose komt voor onder verschillende omstandigheden, beide volledig fysiologisch en geassocieerd met ziekten. Daarom is de lijst met mogelijke oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen vrij uitgebreid. Normaal gesproken treedt ernstige wrijving op tijdens waakzaamheid tijdens krachtige fysieke activiteit, stress, temperatuurstijging en onder invloed van andere factoren.

Als de selectie ’s nachts in een rusttoestand plaatsvindt, moet dit als een pathologie worden beschouwd.

Oorzaken van zweten, die gemakkelijk te identificeren en te elimineren zijn:

 1. De temperatuur in de slaapkamer is boven de 25 graden.
 2. Buiten het seizoen warme deken.
 3. Het drinken van zwaar, gekruid voedsel voordat je naar bed gaat.
 4. Acceptatie van alcoholische en niet-alcoholische koolzuurhoudende dranken, energiedrankjes.
READ  Geeuwen en gebrek aan lucht zijn de redenen waarom het moeilijk is om te ademen en vaak geeuwt

Daarnaast zijn er factoren die niet kunnen worden geïdentificeerd en beïnvloed zonder de hulp van medische professionals. Het is bijvoorbeeld de reactie van het lichaam op een infectieziekte of een kwaadaardig neoplasma.

Idiopathische hyperhidrose

De waarschijnlijke oorzaak van nachtelijk zweten bij mannen is idiopathische hyperhidrose, waarbij een persoon vaak zweet zonder enige medische reden. Deze aandoening manifesteert zich in de kindertijd of adolescentie en blijft voor het leven. In dit geval helpen psychotherapeutische effecten soms.

infectie

Hyperthermie is het belangrijkste symptoom van de meeste infectieziekten. Een stijging van temperatuur en hyperhidrose is een normale reactie op de invasie van pathologische micro-organismen. Hier is het belangrijk om te begrijpen welke ziekte heeft gediend als een factor in het begin van het symptoom.

Tijdens het bestrijden van een infectie treedt vergiftiging van het organisme met de producten van de vitale activiteit van bacteriën op en verschijnt sterke transpiratie als een beschermend mechanisme. Nadat het lichaam de infectie heeft overwonnen die de koorts veroorzaakte, kan de patiënt langer dan twee weken ’s nachts blijven doorgaan en na een longontsteking, malaria of sepsis – een maand of langer geleden.

Een vrouw moet onthouden dat als haar man ’s nachts zweet, rusteloos slaapt, sidderend, dan moet hij zich zelfs bij een normale temperatuur niet haasten om naar zijn werk te gaan, maar het is beter om het lichaam weer normaal te laten worden.

Nachtelijk transpireren bij mannen vindt plaats bij de volgende infectieziekten:

 1. Endocarditis (ontsteking van de hartspier).
 2. Osteomyelitis (bacteriële botschade).
 3. Tuberculose, die overvloedig nachtelijk zweten veroorzaakt.
 4. Furunculose, abcessen van verschillende lokalisatie, keelpijn, diverticulitis.
 5. Late stadia van HIV-infectie.
 6. Brucellose.
READ  Een droge mond 's nachts en' s morgens zorgt ervoor dat de ziekte zich zo manifesteert

Hyperhidrose ’s nachts tijdens de slaap signaleert vaak de verborgen loop van kanker. Tegelijkertijd kan zweten dat zich ’s nachts of’ s avonds zonder duidelijke reden voordoet, wijzen op de ontwikkeling van lymfoom.

Sommige medicijnen

Nachtelijk transpireren bij mannen wordt vaak veroorzaakt door antidepressiva. Ook op de lijst van geneesmiddelen die hyperhidrose veroorzaken, zijn Niacine, Viagra, Nitroglycerine, Tamoxifen, corticosteroïden en andere medicijnen. NSAID’s, zoals acetylsalicylzuur en Paracetamol, normaliseren de lichaamstemperatuur en veroorzaken overmatig zweten.

Diabetes en hypoglycemie

Een teken van diabetes is zweten in de nek en het hoofd. Dit wordt veroorzaakt door een dergelijke gevaarlijke complicatie als autonome neuropathie. Het leidt tot disfunctie van de VN van het menselijke systeem, die verantwoordelijk is voor de processen van spijsvertering, hartslag en het werk van de zweetklieren. De patiënt verslechtert geleidelijk aan de gevoeligheid van de zenuwuiteinden van de huid van de benen, wat leidt tot zijn droogheid en bijna complete atrofie van de zweetklieren.

In dit geval lijdt de nek en het hoofd van de patiënt aan zweten doordat de hersenen buitensporige impulsen ontvangen. Een diabeet wordt in het zweet geslagen door milde inspanning, een lichte verhoging van de luchttemperatuur of het eten van zwaar voedsel.

alcohol

Nachthyperhidrose na het nemen van alcohol, roken of het gebruik van geneesmiddelen verhoogt het ontwenningssyndroom aanzienlijk. Mensen die lijden aan ongelooflijk ongemak als gevolg van de annulering, zijn mogelijk niet in staat om te weerstaan ​​als symptomen van gegeneraliseerde hyperhidrose na het laatste gebruik van alcohol zich voordoen.

Daarom, als een man zwaar zweet in een droom, moet hij vermijden dat hij niet alleen alcohol consumeert, maar ook alle producten die fermentatie veroorzaken, omdat dit tot een toename van de hartslag en een stijging van de temperatuur leidt.

READ  Waarom wil ik constant een vrouw slapen en zijn er lethargie oorzaken van vermoeidheid en slaperigheid

Effecten van chirurgie

Soms verschijnt zweten in een droom bij mannen tijdens herstel na een operatie. Het kan anesthesie, farmacologische middelen, fysiek en psychologisch ongemak, secundaire infecties veroorzaken. De duur van nachtelijk zweten hangt in dit geval af van de ernst van de aandoening vóór de ingreep en de postoperatieve periode.

Stressangst en depressie

Angst, stress of depressie zijn de oorzaken van zweten bij mannen ’s nachts. Van hyperhidrose hebben mannen meer kans te lijden, en het is intenser dan bij vrouwen die beter bestand zijn tegen stress en depressie.

De mate van zweet bij mannen bij blootstelling aan stress is matig of ernstig. Mannelijke menopauze, apnoesyndroom, GERD, PTSS kunnen zweten veroorzaken.

Andropauze: mannelijke menopauze

Bij mannen zijn menopauzale aandoeningen over het algemeen milder dan bij vrouwen. Slechts een derde van hen voelt opvliegers, hartkloppingen en duizeligheid bij hormonale veranderingen.

De menopauze kan ’s nachts overmatig zweten bij mannen na het bereiken van de leeftijd van 55 jaar.

Na het bereiken van deze leeftijd wordt een speciaal eiwit geactiveerd dat vasodilatatie veroorzaakt. Hij is degene die nachthyperhidrose veroorzaakt, waardoor temperatuurverhogingen optreden.

Hormonale onbalans

Een man kan ’s nachts transpireren vanwege hormonale verstoringen, vooral in de aanwezigheid van carcinoïdesyndroom, hyperthyreoïdie of neurochromocytoom. Het verschijnen van hyperhidrose wordt bevorderd door hormonale veranderingen bij adolescenten tijdens de puberteit en bij volwassenen met een mannelijke climax.

Neurologische ziekten

Patiënten zweten ook sterk in pathologieën van neurologische aard, bijvoorbeeld in overtreding van de cerebrale circulatie, posttraumatische syringomyelia, autonome dysreflexie en neuropathie. Alle pathologische aandoeningen gaan gepaard met het vrijkomen van een grote hoeveelheid zweet ’s nachts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *