Hoeveel uur voor het slapengaan kun je eten en wat is het beste om te eten ’s nachts

Hoeveel uur voor het slapengaan

Content:

Hoeveel uur voor het slapengaan kun je eten en wat is het beste om te eten 's nachts

Hoeveel uur voor het slapengaan kun je eten en wat is het beste om te eten ’s nachts
“Hoeveel uur je kunt eten, hangt af van het soort voedsel dat je ’s avonds gaat eten, soms is het zelfs nodig, vooral als je erg honger hebt.
Wat gebeurt er als je eet en naar bed gaat?

De inhoud

 • 1 Algemene regels van eten voor het slapen gaan
 • 2 Metabolisme na zes uur ’s avonds
 • 3 De optimale tijd voor het avondeten
 • 4 Wat kun je ’s nachts eten?
 • 5 Wat niet te eten ’s nachts
 • 6 Nachtvraatzucht

Een zoete diepe slaap hangt af van hoe goed iemand zich er sinds de avond op voorbereid heeft. Een belangrijke rol wordt hier gespeeld door gerechten die worden gegeten kort voordat ze naar bed worden gestuurd. Hoe slapeloosheid te voorkomen, snel in slaap te vallen en te genieten van aangename dromen, en hoeveel uur voor de slaap kunt u eten zonder de gezondheid te schaden?

Algemene regels van eten voor het slapen gaan

Hoeveel tijd is beter om niet te eten voor het slapen gaan en kunnen fouten in de avondmaaltijden slapeloosheid veroorzaken? Als u deze vraag stelt aan betrouwbare medische naslagwerken, kunt u erachter komen dat al tientallen jaren de algemene vereisten niet veranderen – het is niet aan te raden om voedsel drie uur voordat u naar bed wordt gebracht in te nemen.

Een andere vraag die rijst is wat goed is om te eten en is het juist dat we voedingsmiddelen eten die verleidelijk lijken maar een negatief effect hebben op de slaap? Artsen waarschuwen – niet alle producten hebben een gunstig effect op dromen, en na een snack in de avond blijft het alleen maar afvragen waar slapeloosheid vandaan kwam. Om problemen te voorkomen, is het beter om vooraf te begrijpen wat u kunt eten en wat niet.

Basisregels om te onthouden:

 • om het dieet correct te verdelen – overdag moet de portie groter zijn dan tijdens het avondeten;
 • ’s avonds om de voorkeur te geven aan gerechten die verzadigd zijn met koolhydraten;
 • geen voedsel te eten later dan 2-3 uur voor het naar bed gaan;
 • niet om het lichaam te verwonden door een volledige weigering om te eten – dit veroorzaakt stress, gezondheidsproblemen, spijsverteringsstoornissen, verslechtering van het algemene welzijn.
READ  Een droge mond 's nachts en' s morgens zorgt ervoor dat de ziekte zich zo manifesteert

Een andere regel – vergeet niet dat sommige dranken ook schadelijk zijn en de slaap negatief beïnvloeden, en hun keuze moet zorgvuldig worden genomen.

Metabolisme na zes uur ’s avonds

Waarom is het zo belangrijk om 2 uur voor het slapen gaan niet te eten en welke processen in het lichaam zijn verstoord door de gemaakte fouten? Helder daglicht beïnvloedt het glucosegehalte in het bloed, de activiteit van de productie van slaaphormoon en andere processen. Daarom vertraagt ​​het werk van de spijsverteringsorganen ’s nachts aanzienlijk.

Het is vrij moeilijk om te bepalen wanneer de activiteit van de spijsverteringsorganen wordt verminderd, het gebeurt bij verschillende mensen op verschillende tijdstippen, dus het is belangrijk om goede voeding te behouden, dit zal slapeloosheid helpen voorkomen. Het verbruik van snelle koolhydraten werkt niet goed – het menu moet in evenwicht zijn. Hoogcalorisch voedsel is hier gevaarlijk – het heeft geen tijd om te verteren voor de slaap van een nacht en zal de zijkanten en maag beïnvloeden in de vorm van vetophopingen.

Maar niet alleen met de ophoping van vet is het verbod om te eten vlak voor het slapen gaan. Het is een feit dat een overvolle maag het inslapen bemoeilijkt, en voedsel niet in staat zal zijn om normaal te worden verteerd in een slaaptoestand. Dit zal leiden tot ochtendmisselijkheid, obstipatie (vooral als je strak eet), indigestie. Een gevoel van vermoeidheid is ook niet uitgesloten, want als we voor het slapengaan hebben gegeten, dwingen we het spijsverteringsstelsel de hele nacht door te werken.

De optimale tijd voor het avondeten

Hoe laat en wat u moet eten – zelfs ervaren diëtisten en artsen zullen niet dezelfde mening over deze score vinden. Sommigen geloven dat eten na 18 uur invloed heeft op de nachtrust en het lichaamsvet. Anderen beweren dat het niet de tijd is die belangrijk is, maar de pauze tussen de laatste maaltijd en het bed. Welke van hen heeft gelijk, en wat is beter om te doen om schendingen niet te stimuleren?

De meeste artsen zeggen dat de laatste maaltijd lang moet duren voordat ze naar bed wordt gestuurd, de optimale tijd is 3 uur. Alleen als laatste redmiddel nemen ze later een snack, met inachtneming van de regels – om lichte maaltijden te eten voor het avondeten, niet verrijkt met calorieën. Trouwens, melk kan een uitstekende nachtelijke snack zijn. Al veel mensen getest: het draagt ​​bij aan de snelle en hoogwaardige slaap. Genoeg mokken, dronken in kleine slokjes voor het slapen gaan.

Wat kun je ’s nachts eten?

Wat kun je eten als er een nacht op komst is en je op geen enkele manier je slaap wilt verpesten, waardoor slapeloosheid ontstaat? Er zijn veel gerechten waarvan het gebruik geen zoete slaap bedreigt en een positief effect heeft op de algehele gezondheid. Het is handig om ’s nachts te eten:

 • gekookte kippenborst (je kunt niet meer dan 130 gram eten voor de nacht zonder schade aan te richten);
 • noten (hazelnoten, walnoten, pinda’s);
 • groenten, groenten (bij voorkeur zonder koken of koken);
 • boekweit, pasta (niet meer dan 100 g);
 • lichte gerechten van groenten, avocado’s, peulvruchten zonder toevoeging van vette sauzen, gekruide smaakmakers;
 • gekookte vis.

De voordelen van vers fruit voor het slapen gaan, staat buiten kijf – de vruchten zullen het hongergevoel wegnemen en je rustig laten slapen. Het is belangrijk om zelfs fruit niet te misbruiken – alles moet met mate gebeuren.

Drink ook, let op. Soda-water is, ondanks het lage caloriegehalte, verre van de beste oplossing. Het wordt aanbevolen om een ​​glas kefir of natuurlijke yoghurt te drinken – ze zullen bijdragen aan een vredige slaap zonder onaangename dromen of frequent wakker worden. De enige voorwaarde – deze dranken zouden zonder zoete vullers moeten zijn.

READ  Waarom wil ik constant een vrouw slapen en zijn er lethargie oorzaken van vermoeidheid en slaperigheid

Zullen er problemen zijn met slapen als je eet en naar bed gaat? Artsen waarschuwen – zelfs lichte, niet-voedzame maaltijden stimuleren slapeloosheid, dus zorg ervoor dat u binnen 1-2 uur naar bed gaat. Alleen dit zorgt ervoor dat niets de slaap voorkomt.

Wat niet te eten ’s nachts

Wat kan er precies niet eten en hoeveel uur voor het naar bed gaan is beter om te dineren? Zelfs als u de aanbevelingen van artsen of voedingsdeskundigen opvolgt en niet later dan drie uur voordat u naar bed gaat een avondmaaltijd gebruikt, mogen niet alle maaltijden worden geconsumeerd. Sommige producten worden lange tijd opgenomen, en zij veroorzaken slaapstoornissen of stimuleren slapeloosheid. Artsen waarschuwen – eet licht verteerbare, niet-voedzame maaltijden die snel in slaap vallen en ’s nachts geen overlast veroorzaken.

Het is ten strengste verboden om zelfs in kleine hoeveelheden de onderstaande gerechten te gebruiken.

IJsRood vleesChipsZoete vlokkenPasta met pikante sausPizzaFruitsalades
Een zoete lekkernij veroorzaakt een sterke stijging van de bloedsuikerspiegel en de aanwezige chocolade bevat cafeïne, wat het zenuwstelsel prikkelt.
Een van de producten die lange tijd wordt verteerd. Zelfs een paar uur is niet voldoende om de nuttige elementen volledig te assimileren. Als onderdeel van het rode vlees is tirazin aanwezig, dat de hersenen stimuleert.
Een acuut product leidt tot de activiteit van de zintuigen. Een ander probleem dat optreedt na het drinken is sterk brandend maagzuur tot de ochtend.
Vaak bevatten ze een aanzienlijk aantal componenten die de bloedsuikerspiegel verhogen.
De combinatie van zetmeel met koolhydraten beïnvloedt de nachtrust nadelig en scherpe toevoegingen veroorzaken vaak pijnlijke maagzuur.
Dit gerecht bevat meestal een overvloed aan sauzen, vlees, zwaarte in de maag en brandend maagzuur.

Niet alle vruchten zijn nuttig om te slapen – veel citrusvruchten en bessen veroorzaken vaak plassen.

READ  Waarom raken uw handen en voeten 's nachts verdoofd tijdens de slaap?

Noodzaak om ingeblikte soepen op te geven. Ondanks waarschuwingen van fabrikanten bevat dit product veel additieven en zouten die dorst veroorzaken. Door de concentratie van dergelijke componenten kun je niet goed slapen: je wordt vaak wakker.

Vooral gevaarlijk is een lichte snack na het eten. Zelfs als er een klein hongergevoel is, is het beter om het niet te bevredigen met zware producten voor de maag – dit zal zeker een negatief effect hebben op de nachtelijke slaap.

Nachtvraatzucht

Het gebeurt vaak dat het lichaam ’s nachts voedsel nodig heeft. We moeten wakker worden en naar de koelkast gaan. Dergelijke goede nachtwandelingen voorspellen niet veel goeds – snacks in plaats van slaap worden de belangrijkste oorzaak van obesitas. Diëtisten raden aan honger te hongeren voordat ze naar bed gaan, niet ’s nachts.

Ongeacht hoeveel calorieën tijdens de slaap werden geconsumeerd, voedsel kan niet volledig verteren. De reden hiervoor is hetzelfde – alle organen, inclusief het spijsverteringskanaal, werken ’s nachts in de langzame modus. Hierdoor zullen de meeste elementen van het geconsumeerde voedsel op de zijkanten en taille worden afgezet. In slaap vallen na een nachtelijke maaltijd is ook veel moeilijker – de maag kan extra porties voedsel nodig hebben.

Omgaan met de nachtvraatzucht kan een manier zijn om het lichaam voldoende te laten eten tijdens de avondmaaltijd. Om dit te doen, is het niet nodig om porties voedsel te vergroten – het is beter om greens en plantaardige vetten in het dieet te introduceren, waardoor snoep en snelle koolhydraten volledig worden geëlimineerd.

Als je jezelf echter niet aankan, ’s nachts opstaan ​​met een gevoel van wilde honger en het bevredigt, kan dit een indicatie zijn van gezondheidsproblemen. Neem contact op met de therapeut die de nodige tests zal voorschrijven.

Er zijn niet zoveel geheimen van goede voeding die je zullen helpen van een goede, zoete slaap te genieten. Als je alle kenmerken van het avondeten goed begrijpt, kun je niet alleen slapeloosheid vergeten, maar ook de gunstige effecten van producten op het lichaam voelen, omgaan met extra kilo’s, energie en energie opslaan voor de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *