Vitaminen voor slaap, van slapeloosheid, wat niet genoeg is

Vitaminen voor slaap

Content:

Vitaminen voor slaap, van slapeloosheid, wat niet genoeg is

Vitaminen voor slaap, slapeloosheid: wat is niet genoeg
“Welke vitamines kunnen worden ingenomen voor een gezonde slaap met symptomen van slapeloosheid, de relatie tussen slapeloosheid en tekort aan micronutriënten.
Met welke vitamines slaap je goed en gezond

De inhoud

 • 1 Vitaminen en slapeloosheid
 • 2 Vitaminen voor een goede nachtrust
 • 3 Welke producten bevatten de juiste items?
 • 4 Hoe veilig is het nemen van vitamines

Een geslapen en uitgerust persoon is klaar om bergen te verzetten, maar welke krachten zullen er blijven om pieken in de samenleving te overwinnen als het onmogelijk is om dag na dag te ontspannen?

Soms is de oorzaak van een gebrek aan slaap het verkeerde dieet, waarbij het lichaam niet is verzadigd met voedingsstoffen, namelijk het belangrijkste hormoon dat de dagelijkse bioritmen regelt. Als het probleem ligt in de tekort aan mineralen, is het noodzakelijk om vitaminen te nemen om te slapen, om de ochtend met een opgewekte stemming te beginnen.

Vitaminen en slapeloosheid

Slapeloosheid, of slaapstoornis, is een ziekte die ongeveer dertig procent van de mensen over de hele wereld teistert. Vrouwelijke seks treft vaker deze ziekte, omdat, zoals ze zeggen, alle ziekten van de zenuwen komen en vrouwen de neiging hebben om alles te dramatiseren, in tegenstelling tot mannen. Een mysterieuze pijnappelklier, de pacemaker van het lichaam, is verantwoordelijk voor de nachtelijke slaap. De epifyse wordt als mysterieus beschouwd omdat wetenschappers nog steeds niet in staat zijn om een ​​consensus te bereiken over de oorsprong, mogelijkheden en functies van het meest mysterieuze orgaan in het menselijk lichaam.

In het zogenaamde “derde oog” wordt melatonine geproduceerd – het slaaphormoon. De hoeveelheid van deze stof hangt af van de voldoende aanwezigheid van aminopropionzuur – tryptofaan. Het dient om de slaap en het welzijn te normaliseren. Een constant gevoel van vermoeidheid bij slapeloosheid ontstaat door een gebrek aan magnesium- en vitamine D-tekort in het lichaam.

Wetenschappers hebben bewezen dat de balans van enzymen in het lichaam normale, langdurige slaap beïnvloedt. Het experiment toonde aan dat mensen die leden aan slapeloosheid genezen waren toen hun dieet werd aangevuld met producten die cholecalciferol bevatten.

READ  Slaap oordopjes die het beste beschermd zijn tegen ruis, hoe ze correct te plaatsen

Magnesium is het primaire metaal, van levensbelang voor de mens. Hij is verantwoordelijk voor het werk van alle spierweefsels van het lichaam en reguleert het slaappatroon. Met een tekort aan dit chemische element zijn psychische stoornissen en depressie waarschijnlijk.

Vitaminen voor een goede nachtrust

Vitaminen voor slapeloosheid dienen om energie, welzijn en maximaal werk voor alle functies van het menselijk lichaam te herstellen. Avitaminosis komt met de komst van koud weer, wanneer de zomervoorraad van nuttige stoffen al is opgebruikt en er een tekort aan zonlicht en geschenken van de aarde is.

Voor kinderen zitten voedingsstoffen in warme, verse melk, waarvan een glas vaak wordt aanbevolen aan baby’s voor het slapengaan. Melk met honing bevordert het lossen na verzadigd dagelijks leven, het is ook rijk aan calcium, wat zo nodig is voor het versterken van botten, en draagt ​​bij tot een betere assimilatie van tryptofaan. Het is belangrijk om niet alleen melk te drinken om de hele nacht dromen waar te nemen, maar ook om vitaminen zo vaak mogelijk te gebruiken.

Groep AGroep BGroep CGroep DGroep E
Het beste voor een goede nachtrust en de gezondheid van de epidermisvitamines. Ze vertragen verwelking en beschermen cellen van het zenuwstelsel tegen slijtage. Bij een gebrek aan vitamine E zal retinol niet snel worden opgenomen, dus deze mineralen moeten als een paar worden genomen. Bruikbare substantie is multifunctioneel. Retinol zorgt voor de conditie van de tanden, versterkt de botten, beschermt het slijmvlies tegen infecties en virussen. Omdat het een van de belangrijkste componenten van het menselijk lichaam is, leidt het tekort tot zwakte van het immuunsysteem en langdurige depressies.

B1 heeft een krachtige invloed op de ontwikkeling van apathie, neurose en elimineert overstimulatie. Het bevordert de concentratie, de ontwikkeling van memoriseren en memoriseren, en normaliseert de groei bij kinderen. Effectief bij het bestrijden van emotionele stress en slaapstoornissen.

B6 (pyridoxine) selecteert de stemming en is verantwoordelijk voor de hersenactiviteit. Past zich aan voor een diepe nachtrust.

B12 (cyanocobalamine) creëert nieuwe nucleïnezuren, verlaagt cholesterol in het bloed. Tekortkomingen staan ​​niet toe om de hersenen te hervatten en te laten rusten als ze in slaap vallen. Na zo’n onproductieve slaap worden gedurende de dag loomheid, zwakte en negativiteit gevoeld.

READ  Hoeveel valeriaan drinken om in slaap vallen vallen en tabletten voor slapeloosheid

Natuurlijk antidepressivum, dat helpt om te gaan met overbelasting en andere storingen van het zenuwstelsel. Bespaart chronische vermoeidheid. De dagelijkse inname van vitamine C is afhankelijk van de leeftijd, het gewicht, de conditie van het lichaam, de aanwezigheid van slechte gewoonten en vele andere factoren, maar gemiddeld genomen vereist ascorbinezuur 60-100 mg per dag.

Gebrek aan enzym vermindert de immuniteit, veroorzaakt slaapstoornissen en verhoogt de frequentie van gastro-intestinale ziekten.

Gebruikt in twee vormen: als een hormoon en als een mineraal. Als een persoon geen voedsel eet dat deze heilzame stof bevat, dan zal zijn slaap minder dan vier uur per nacht duren. Rusteloze en intermitterende dromen bezoeken oude mensen. Gevoelig voor deficiëntie en zware opname van vitamine D, hebben ze vaker last van slaapstoornissen dan jonge mensen, dus vallen ze voortdurend in slaap met een krant in hun handen of terwijl ze tv kijken.

Je kunt het tekort compenseren, niet alleen de producten absorberen die dit mineraal in de samenstelling hebben, maar ook veelvuldig wandelen onder de zon en een bruine kleur, maar als een persoon een donkere huid heeft, zal de stof erger gesynthetiseerd worden.

Tocoferolacetaat richt het werk van het ruggenmerg en de hersenen, en verschijnt ook in alle chemische bewerkingen. Vitamine E heeft veel gunstige eigenschappen:

verbetert de bloedcirculatie;

beïnvloedt de regeneratie van de huid na littekens en littekens;

vermindert de mate van pigmentatie bij ouderen;

in combinatie met vitamine C, het voorkomt kanker;

vermindert de frequentie van aanvallen;

vermindert het niveau van vermoeidheid;

verbetert de bloedstolling.

Kalium

Voorkomt vermoeidheid, vermindert het risico op het ontwikkelen van chronisch vermoeidheidssyndroom. Het dagtarief voor volwassenen is 1800-5000 milligram. Tekort leidt tot nervositeit, frequente onwillekeurige schokken, verslechtert de coördinatie en een overdosis kan gepaard gaan met het stoppen van de hartfunctie. Het is van vitaal belang voor vegetariërs, ouderen en atleten die verslaafd zijn aan te intensieve lichaamsbeweging.

Magnesium

Mineraal positief, opgewekt en uitstekend welzijn. Het is noodzakelijk voor een persoon in een kleine hoeveelheid, maar het is erg belangrijk voor het genereren van ATP-energie, het verminderen van het risico op diabetes, het versterken van botten en voor bescherming tegen stressvolle situaties. Bij een tekort aan magnesium voelt de patiënt een aantal onplezierige manifestaties:

 • nervositeit;
 • nachtkrampen;
 • chronische nek- en rugklachten;
 • migraine pijn;
 • een gevoel van kortademigheid;
 • slechte slaap;
 • onoplettendheid, vergeetachtigheid;
 • apathie.
READ  Een sterke hypnotische lijst van geneesmiddelen op recept, snelwerkende medicijnen

Welke producten bevatten de juiste items?

Vitaminen voor slaap, van slapeloosheid, wat niet genoeg is

Voeding heeft een directe invloed op een gezonde en gezonde slaap. Om ’s nachts geen slapeloosheid te krijgen, moet u dagelijks zoveel mogelijk voedsel dat rijk is aan vitaminen en mineralen eten. Voedingsstoffen zitten ook in kunstmatige toevoegingen, maar het is de moeite waard om natuurlijke zuivelproducten, fruit en groenten in de dagelijkse voeding op te nemen. Ze zijn niet alleen voedzaam, maar ook lekker.

Vitaminen van een bepaalde groep zijn te vinden in een breed scala van voedingsmiddelen, het stelt mensen in staat om hun favoriete voedsel te kiezen en hun vitamines aan te vullen met eetlust zonder hun lichaam te forceren. Als het onmogelijk is om op het bed te gaan liggen en dromen te zien, dan heeft het lichaam waarschijnlijk het volgende nodig:

Vitamine AVitamine BVitamine CVitamine DVitamine E
Bronnen van retinol: lever, wortel, pompoen, duindoorn, kers, melk, abrikozen, visolie, eidooiers, appels, watermeloenen, spinazie, broccoli, perziken, groene uien, kaviaar, kwark, paprika’s, rozenbottels.
B1 zal in het lichaam toenemen als u regelmatig varkensvlees, nier, boekweit, tarwe en havermout, peulvruchten, lever, groene erwten, biergist, volkoren broodproducten eet. B6 komt voor in aardappelen, gevogelte, vis, eigeel, biergist en granaatappel. B12 komt voor in zeekool, sojabonenvoer, hop, gist, gevogelte, oesters, haring, makreel, rundvlees, nieren, eieren en melk.
De grootste hoeveelheid ascorbinezuur wordt geregistreerd in de droge heupen, gevolgd door Bulgaarse peper, spruitjes, zwarte bessen, citrusvruchten. In producten van plantaardige oorsprong is vitamine C, in tegenstelling tot dieren, aanzienlijk meer, zoals in tomaten, perziken, kaki’s, appels, gebakken aardappelen en aardbeien.
in kabeljauwlever, visolie, eieren, melk, boter, champignons, zeevruchten en algen.
of tocoferol kan worden gevonden in oliën, granen, harde kaas, kiwi, noten, havermout, bonen, brood en spinazie.

Magnesium en kalium. Deze elementen worden slecht zonder elkaar geabsorbeerd. Recordhouders in aanwezigheid van kalium en magnesium – bonen, kikkererwten, gedroogde abrikozen en erwten. De voordelen van deze producten zijn dat ze in elk seizoen kunnen worden gekocht en dat ze praktisch niet verslechteren. Ook voldoende kalium en magnesium in zeewier, boekweit en mosterd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *