Slapeloosheid wat te doen, hoe je er thuis van af raakt, wat helpt bij slapeloosheid

Slapeloosheid wat te doen

Content:

Slapeloosheid wat te doen, hoe je er thuis van af raakt, wat helpt bij slapeloosheid

Slapeloosheid: wat te doen, hoe je er thuis van af raakt, wat helpt bij slapeloosheid
“Wat te doen als er slapeloosheid is, hoe hiermee om te gaan, preventiemethoden, welke middelen zullen helpen om te gaan met slapeloosheid.
Hoe om te gaan met slapeloosheid thuis

De inhoud

 • 1 Eerste hulp bij slapeloosheid
 • 2 sedativa
 • 3 Sterke sedativa en kalmerende middelen
 • 4 Hoe om te gaan met slapeloosheid thuis
 • 5 het voorkomen

In het geval van slapeloosheid, zijn er problemen met inslapen en onredelijke ontwaken ’s nachts. Niet wetend wat te doen voor slapeloosheid, mensen lijden langdurig aan een chronisch gebrek aan rust. In dit geval verslechtert de algemene toestand, prikkelbaarheid en een heleboel andere problemen. Daarom is het zo belangrijk om de behandeling onmiddellijk te starten. Er zijn veel manieren om slaapstoornissen te elimineren. Het is alleen nodig om de meest geschikte te kiezen.

Eerste hulp bij slapeloosheid

De strijd tegen slapeloosheid zou moeten beginnen wanneer de eerste symptomen van slaapstoornissen verschijnen. In dit geval zal het mogelijk zijn om de overgang van de pathologie naar de chronische vorm te vermijden en zal de behandeling worden beperkt tot het volgen van een aantal aanbevelingen:

 • voldoen aan het regime. Als een persoon niet volgens een schema slaapt, op verschillende tijdstippen in bed blijft, komen zijn biologische ritmes vast te zitten;
 • stop met eten drie uur voor het slapen gaan;
 • een uur voor de vakantie om een ​​wandeling te maken, en een kwartier # 8212; lucht uit de slaapkamer;
 • niet om ’s avonds drankjes te drinken die het zenuwstelsel stimuleren;
 • om in de late namiddag zwaar mentaal werk en lichamelijke inspanning te vermijden;
 • niet te denken aan problemen tijdens het voorbereiden van de rust;
 • weigeren TV te kijken voor een lange tijd;
 • gordijnraamgordijnen.

Je kunt ook kruidenthee gebruiken op basis van citroenmelisse en munt om je te helpen ontspannen en sneller in slaap te vallen.

sedativa

Er zijn verschillende kalmerende en kruidengeneesmiddelen om slapeloosheid ’s nachts kwijt te raken. Als de slaap is verdwenen en het niet mogelijk is om lang in slaap te vallen, wordt allereerst aanbevolen om gebruik te maken van dergelijke geneesmiddelen. Ze worden als relatief veilig, niet-verslavend en vrij verkrijgbaar beschouwd. Slapeloosheid pillen zullen helpen ontspannen en het proces van inslapen versnellen.

READ  Oorzaken van slapeloosheid bij vrouwen, hoe slapeloosheid te genezen bij een meisje

Fitosed

Het medicijn is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De samenstelling bevat motherwort, haver en citroenmelisse. Het medicijn heeft een mild effect en helpt slapeloosheid te bestrijden. Als gevolg van het gebruik ervan, heeft het een kalmerend effect op het zenuwstelsel, is het mogelijk om nervositeit te overwinnen. Bovendien wordt het gevoel van angst geëlimineerd en ontspant het lichaam. De loop van de therapie is een maand. Het medicijn wordt drie keer per dag ingenomen.

Persen en Persen Forte

Dit zijn effectieve, effectieve middelen die kunnen helpen bij slapeloosheid. Deze bereidingen zijn gebaseerd op mint, valeriaan en citroenmelisse. Fondsen met voorvoegsel # 171; forte # 187; bevat meer valeriaan.

Het gebruik van deze geneesmiddelen is gecontraïndiceerd in de aanwezigheid van een allergische reactie op fructose en een tekort aan lactose. In het geval van langdurig gebruik in zeldzame gevallen, zijn er schendingen van het maagdarmkanaal, gemanifesteerd in de vorm van obstipatie. De duur van de behandeling is niet langer dan zes weken.

Novo Passit

Als iemand wordt gemarteld door aanhoudende slapeloosheid veroorzaakt door psycho-emotionele stress en stressvolle situaties, wordt Novo-Passit vaak benoemd. Onder de actieve ingrediënten zijn sint-janskruid, hop, passiebloem en vlierbessen. De remedie wordt gebruikt voor slapeloosheid in gevallen waarbij het bijbehorende symptoom een ​​migraine is.

Soms worden op de achtergrond van het gebruik van het geneesmiddel dergelijke bijwerkingen, zoals braken, stoornissen in de activiteit van het maag-darmkanaal, duizeligheid en uitslag van een allergische aard waargenomen.

Dormiplant

Het medicijn is gebaseerd op ethanol, citroenmelisse en valeriaan. Het helpt om slapeloosheid te overwinnen en nervositeit te elimineren. Zijn ontvangst wordt niet aanbevolen voor mensen van wie het werk maximale concentratie van aandacht vereist. Ook, tegen de achtergrond van het gebruik van fondsen kan een allergische reactie veroorzaken.

READ  Pillen voor slapeloosheid, een lijst met effectieve middelen om de slaap te verbeteren

In de loop van de therapie voor slapeloosheid in de nacht en ’s morgens wordt het medicijn een half uur voor het slapengaan ingenomen. De duur van de behandeling hangt af van de individuele kenmerken van het organisme.

Sterke sedativa en kalmerende middelen

Slapeloosheid kan worden genezen met behulp van middelen die een krachtig sedatief en kalmerend effect hebben. Men mag niet vergeten dat hun ontvangst uitsluitend op doktersrecept mag worden uitgevoerd. Zelfmedicatie met deze medicijnen is onaanvaardbaar.

Phenibut

Het medicijn heeft een direct effect op het zenuwstelsel, vermindert de activiteit van impulsen, elimineert nerveuze spanning en versnelt het proces van onderdompeling in de slaap aanzienlijk. Zijn benoeming vond plaats als slapeloosheid gepaard ging met frequente opwekkingen in het holst van de nacht.

De toelating is gecontra-indiceerd in het bijzijn van de volgende gezondheidsproblemen:

 • maagzweer;
 • atrofische gastritis;
 • nierfalen.

Neem het medicijn drie keer per dag, een uur na de maaltijd. De duur van de behandeling is drie weken.

afobazol

U moet het geneesmiddel drie keer per dag gedurende vier weken innemen. In sommige gevallen duurt de therapie maximaal drie maanden.

Hoe om te gaan met slapeloosheid thuis

Onafhankelijkheid om slapeloosheid te overwinnen en te leren hoe gemakkelijk in slaap te vallen, zal de methoden van de traditionele geneeskunde en een aantal eenvoudige regels helpen. Ze zijn effectief in de manifestatie van slapeloosheid bij zowel adolescenten als volwassenen.

Folkmethoden

Weg met slapeloosheid thuis door recepten uit de traditionele geneeskunde te gebruiken. De meest effectieve hiervan zijn de volgende:

 1. Voordat je naar bed gaat, drink je warme melk, waarin een kleine hoeveelheid honing wordt toegevoegd.
 2. Breng in 400 ml kokend water een paar eetlepels van een mengsel van bloemen en meidoornvruchten. Vloeistof dringt minstens een uur aan en drink na een maaltijd in plaats van thee.
 3. Een eetlepel citroenmelisse, gemengd met dezelfde hoeveelheid sinaasappelschil, giet kokend water en dek af met een deksel. Voeg na een kwartier honing toe. Neem ’s avonds medicijnen.
 4. In de strijd tegen frequente slapeloosheid, zal een mengsel van hopbellen, citroenmelisse, sint-janskruid, valeriaanwortel, rozemarijn en munt helpen. Al deze componenten worden in gelijke verhoudingen genomen. Een eetlepel van het mengsel, dat bleek, giet een glas kokend water en aandringen een kwartier. Het medicijn wordt beetje bij beetje gedronken gedurende de dag.
 5. Voeg in een liter kokend water ongeveer 50 gram kamille toe en laat het vijf minuten op het vuur sudderen. Kalmerende kruiden afkooksel aandringen en afvoer. Voeg honing toe aan de compositie.
READ  Behandeling van slapeloosheid met depressie antidepressiva, folk remedies, speciale pillen

aromatherapie

De methode om slapeloosheid aan te pakken, wordt als absoluut veilig beschouwd. Aromatherapie bevordert de ontspanning en voorkomt wakker worden tijdens de slaap. De volgende oliën worden gebruikt:

 • lavendel;
 • kamille;
 • roze;
 • fir;
 • mint;
 • jeneverbes;
 • cipres;
 • anijs.

Als gevolg van het toepassen van deze remedies zal er geen slapeloosheid optreden, het zal mogelijk zijn om de kwaliteit van nachtrust aanzienlijk te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *