Hoeveel valeriaan drinken om in slaap vallen vallen en tabletten voor slapeloosheid

Hoeveel valeriaan drinken om in slaap vallen vallen en tabletten

Content:

Hoeveel valeriaan drinken om in slaap vallen vallen en tabletten voor slapeloosheid

Hoeveel valeriaan drinken om in slaap te vallen: druppels en pillen voor slapeloosheid
“Bij een sterke psycho-emotionele overspanning worden vaak medicijnen op natuurlijke basis gebruikt, het belangrijkste is om vooraf te weten hoeveel druppels valeriaan je moet drinken om te kalmeren of in slaap te vallen. Als de dosering verkeerd wordt gekozen, zal het gewenste effect niet worden bereikt.
Valeriaan voor slaap en nerveuze spanning

De inhoud

 • 1 Indicaties voor gebruik
 • 2 Het gebruik van valeriaan voor slaap
 • 3 Hoeveel valeriaan drinken om te kalmeren
 • 4 Bijwerkingen
 • 5 overdosis

Valeriaan tinctuur is een veilige natuurlijke remedie, vaak gebruikt voor slapeloosheid. Het is waar, het moet gedronken worden door zich strikt aan de instructies te houden, de dosering niet te overschrijden. Het wordt aanbevolen van tevoren te weten hoeveel druppels valeriaan u moet drinken om te kalmeren. Dankzij dit is het mogelijk om snel in slaap te vallen en een overdosis van het medicijn te vermijden.

Indicaties voor gebruik

Het werkzame bestanddeel van het medicijn is valeriaan extract. Ook in de samenstelling zijn er een aantal andere componenten ontworpen om de veiligheid van het medicijn te waarborgen. Het is een betaalbaar kalmerend middel dat helpt bij het elimineren van angst, angstgevoelens, helpt om sneller in slaap te vallen en een probleem met de slaap op te lossen. daarom het wordt vaak als een lichte slaappil ingenomen.

Valeriaan toepassen op slapeloosheid. Bovendien is in de volgende gevallen een kalmerend middel aangewezen:
 • overmatige stimulatie van het centrale zenuwstelsel;
 • ernstige hoofdpijn. Het probleem van migraine is alleen geëlimineerd tijdens de complexe therapie;
 • vasculaire dystonie.
Soms wordt de benoeming van dit medicijn gebruikt bij de ontwikkeling van andere pathologieën.

De beslissing over het gebruik ervan wordt genomen door de arts.

Het gebruik van valeriaan voor slaap

Valerian voor slaap kan in verschillende vormen worden gebruikt. In tegenstelling tot geneesmiddelen met een sterk hypnotisch effect, wordt dit geneesmiddel als veilig beschouwd. Desondanks zijn er bepaalde regels voor de toepassing ervan. In veel opzichten zijn ze afhankelijk van de vorm van afgifte van het medicijn:

AlcoholtinctuurValeriaan extractGedroogde wortelstokken en fytopacksVloeibaar concentraatEssentiële olie
Alleen geschikt voor volwassenen. Je moet 15-30 druppels geld drinken. Ze worden verdund in koud water. Het wordt aanbevolen om het medicijn drie keer per dag, 30 minuten vóór de maaltijd te gebruiken. Zodra problemen met de slaap worden geëlimineerd, wordt het gebruik van tinctuur beëindigd.
Het wordt geaccepteerd op 20-40 mg tot 4 keer per dag een half uur na het eten. De optimale behandelingscursus is een maand. Kinderen vanaf drie jaar mogen drie keer per dag een halve tablet drinken. Op de leeftijd van vijf jaar wordt de dosering van het kind verdubbeld.
Gebruikt bij de bereiding van infusen en afkooksels. 3 eetlepels droge wortelstokken of 3 filterpakketten giet een half kopje kokend water en laat een kwartier staan. Drink het bereide medicijn 4 keer per dag in een eetlepel.
Voeg in het waterbad 15 ml product toe. Een waterprocedure wordt gedurende 20 minuten uitgevoerd. Daarna wordt de huid niet afgespoeld. Tot 15 van dergelijke sessies worden gehouden.
Het wordt gebruikt in de vorm van inhalatie. 3 druppels van het product worden op de sjaal aangebracht en geïnhaleerd.

Hoeveel valeriaan drinken om te kalmeren

De dosering van medicijnen hangt rechtstreeks af van de vorm van het medicijn en de toestand van de persoon. Om het juiste aantal druppels of tabletten te vinden, moet u deze aanbevelingen opvolgen:

 • constante nerveuze overexcitement. De optimale dosering is 3 keer per dag 35 druppels alcoholtinctuur. Wanneer u het geneesmiddel in capsules gebruikt, moet u driemaal daags 40 mg nemen;
 • scherpe opwinding. Drink op een gegeven moment 5 tabletten of 40 druppels.

Het is vermeldenswaard dat zelfs de geur van het medicijn stress verlicht. Soms is het voor het normaliseren van de staat voldoende om de fles met deze tool gewoon te ruiken.

Valeriaan voor slapeloosheid wordt minstens een week ingenomen. In dit geval mag de duur van de behandeling niet langer zijn dan 1 maand. Anders bestaat het risico dat u het tegenovergestelde effect krijgt.

READ  Vitaminen voor slaap, van slapeloosheid, wat niet genoeg is

Bijwerkingen

Valeriaan nemen om in slaap te vallen, is niet altijd toegestaan. Het geneesmiddel beïnvloedt de activiteit van het centrale zenuwstelsel, cardiovasculaire systeem, in zeldzame gevallen kan leiden tot de manifestatie van allergieën. Daarom wordt het niet aanbevolen om het te drinken in de volgende gevallen:

 • eerste trimester van de zwangerschap;
 • individuele intolerantie voor de componenten van het hulpmiddel;
 • lactatieperiode;
 • kinderen jonger dan 2 jaar;
 • verhoogde bloedstolling;
 • ontsteking van de dikke darm en de dunne darm.

De volgende bijwerkingen zijn mogelijk:

 • bradycardie;
 • uitslag op de huid;
 • duizeligheid;
 • verhoogde slaperigheid;
 • verlaging van de bloeddruk.

overdosis

Voor slaap valeriaan moet alleen worden gebruikt met inachtneming van de dosering. Met zijn toename zijn de volgende negatieve veranderingen mogelijk:

 • een scherpe daling in mentale en fysieke activiteit;
 • onweerstaanbaar verlangen om te slapen;
 • lethargie en onthechting;
 • snelle daling van de bloeddruk.
 • indigestie, gemanifesteerd in de vorm van obstipatie.
Hoeveel valeriaan drinken om in slaap vallen vallen en tabletten voor slapeloosheid

In het geval van een overdosis medicatie, moeten de volgende stappen worden uitgevoerd:

 1. Stop met nemen drug.
 2. Was de maag. Je moet ongeveer twee liter puur water drinken en dan overgeven uitlokken. Hiertoe worden vingers op de achterkant van de tong gedrukt.
 3. Drink enterosorbent. Bijvoorbeeld Smektu of Enterosgel. Het zal dus mogelijk zijn om de werking van de actieve componenten van het medicijn te neutraliseren.

Als de toestand verslechtert, moet u onmiddellijk contact opnemen met een medische instelling of thuis een ambulance bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *