Waarom gapen mensen, de redenen om vaak te gapen bij volwassenen en kinderen

Waarom gapen mensen

Content:

Waarom gapen mensen, de redenen om vaak te gapen bij volwassenen en kinderen

Waarom gapen mensen, de redenen om vaak te gapen bij volwassenen en kinderen
“De redenen waarom mensen gapen kunnen zowel door vrij fysiologische factoren als door ziekte worden veroorzaakt. En als een dergelijke vraag wordt gesteld, is het noodzakelijk om erachter te komen wat de kwestie is.
Oorzaken van constant gapen bij kinderen en volwassenen

De inhoud

 • 1 Wat geeuwt
 • 2 Waarom we gapen: extra redenen
 • 3 Welke ziekten kunnen geeuwen veroorzaken
 • 4 Hoe zich te ontdoen van gaapt bij kinderen

Iedereen weet wat een geeuw is, hoe moeilijk het soms is om het te stoppen en het is onmogelijk om het te beheersen. Dit proces is complex, hoewel weinig mensen weten waarom mensen gapen, wat een dergelijk fenomeen bedreigt, of het moet worden aangepakt. Het is vooral alarmerend voor ouders als het kind voortdurend zucht zonder duidelijke reden. Een onzorgvuldige houding tegenover een dergelijk teken is het niet waard – hij kan getuigen over ongewenste processen in het lichaam, die onmiddellijk moeten worden aangepakt.

Wat geeuwt

Voordat je beslist of een geeuw gevaarlijk is, moet je uitzoeken waarom het aanvalt en welke factoren dit fenomeen kunnen veroorzaken. De eigenaardigheid van de gapende reflex-controleaanvallen werkt niet. Ze ontstaan ​​tegen de achtergrond van gebrek aan zuurstof in de systemen of organen.

Het gebeurt dat een spiegel geeuwt – het volstaat dat één persoon de aanvallen start in de aanwezigen in de kamer, en het is moeilijk om te stoppen met het openen van de mond. Begrijp het onverklaarbare proces zelfs wetenschappers niet, en schrijf alles af als louter toeval.

Frequent gapen is een ander probleem dat bij sommigen bekend is. Zuigelingen lijden aan het uiterlijk, waardoor ouders zich zorgen maken. Maak je geen zorgen – tijdens het proces zijn de longen van je baby verzadigd met zuurstof, terwijl tegelijkertijd het werk van organen, inclusief de hersenen, wordt geactiveerd.

Dat wil zeggen, meestal gaat gapen alleen samen met het feit dat de hersenen niet genoeg zuurstof hebben en we proberen reflexmatig de stroom te vergroten door regelmatig te gapen. Daarom wil iemand in een benauwde kamer slapen, vermoeidheid en luiheid aanvallen.

Waarom we gapen: extra redenen

Waarom een ​​probleem zich voordoet, is voor veel mensen een punt van zorg als de aanvallen plotseling beginnen. Mensen geeuwen om verschillende redenen, waaronder:

 • vermoeidheid;
 • slaperigheid;
 • honger;
 • onverschilligheid, gebrek aan interesse;
 • gebrek aan slaap;
 • vroeg ontwaken.

Bij volwassenen zijn de oorzaken van frequente blunders verborgen in zenuwaandoeningen – het lichaam meldt dat er een opwindend gesprek aan de gang is of een langverwachte gebeurtenis, die beter vooraf kan worden afgesteld. Stimulatie van aanvallen kan en instabiele druk, zijn sprongen. Dit fenomeen moet niet worden beschouwd als symptomatische processen – na het wegwerken van de oorzaak stoppen de geeuwen zelfstandig.

READ  Waarom raken uw handen en voeten 's nachts verdoofd tijdens de slaap?

Men moet op zijn hoede zijn, als een pasgeborene vaak zucht, lucht in de longen trekt – dit proces wijst op ongewenste processen in het lichaam of zelfs complexe ziekten. Vaak geeuwt een baby over dergelijke problemen:

 • verstoringen in het zenuwstelsel;
 • angst, angst;
 • ernstige stress;
 • honger.

Soms geloven volwassenen dat de oorzaak van de frequente zuchten van de baby schade of het boze oog is, en speciale gebeden gebruiken om het kind te beschermen.

Je moet niet achteloos zijn over alarmerende symptomen – als de geeuwen doorgaan zonder de intensiteit te verliezen, zal alleen een bezoek aan de dokter helpen, wat zal bepalen waarom het kind lijdt aan onaangename aanvallen.

De noodzaak om de hersenen te koelen

Wetenschappers uit Amerika die tientallen jaren in onderzoek hebben doorgebracht, hebben ontdekt dat veelvuldige blunders een teken zijn van oververhitting van de hersenen. Dit gebeurt vaak tijdens het mentale werk. Het warme klimaat, gebrek aan ventilatie en frisse lucht in de kamer veroorzaken ook zo’n gevaarlijke manifestatie, die de hersenen bedreigt met complicaties en verminderde efficiëntie. Als er meerdere blunders op een rij zijn en er een tekort aan zuurstof is, de persoon stikt, later wordt bedekt, moet je onmiddellijk de nodige hulp bieden – om de kamer te ventileren, in frisse koele lucht te brengen, af te koelen met een ventilator of een eenvoudige krant.

Als een kind heel vaak gaapt en het is heet in de kamer, moeten ouders dit niet nalaten met nalatigheid. Het is dringend om de temperatuur in de kamer met gereedschap te verlagen. Oververhitting van de hersenen bij kinderen kan zich ontwikkelen tot een gezondheidsrisico. In het geval dat, naast de alarmerende symptomen, het kind klaagt over vermoeidheid en algehele instorting, is het noodzakelijk om onmiddellijk een arts te raadplegen.

vermoeidheid

Geeuwen zonder oorzaak komt zelden voor, dus het is noodzakelijk om te bepalen welke factor de verlengde manifestaties heeft gestimuleerd. Onaangename gaapt – een symptoom van vermoeidheid, vooral als iemand ’s nachts bezig is met mentale of fysieke arbeid, ontworpen om te slapen. Je moet niet proberen te achterhalen waarom je geeuwt – een lange rust na het werk, zelfs als het geen droom is, zal helpen om het hoofd te bieden aan het probleem.

Geeuwen, als je niet wilt slapen, waarschuwt soms van emotionele uitputting. De slachtoffers van aanslagen – mensen van mentale arbeid, schrijvers, kunstenaars, schrijvers, journalisten. Zelfs langdurig lezen, het verstrekken van veel informatie aan de hersenen, die niet kan worden geabsorbeerd, kan een geeuw veroorzaken.

een overvloed aan informatie

Een gapend persoon is geen zeldzaam verschijnsel, er kunnen hier verschillende redenen zijn, en een daarvan is de overvloed aan informatie die het brein niet heeft kunnen verwerken. Zulke processen kunnen plaatsvinden in de klas, in bioscopen, zelfs bij het bekijken van een wetenschappelijk programma. Als het constante gapen je stoort bij het lezen van een informatieve publicatie, kun je gerust zeggen dat dit vermoeidheid aangeeft, en het is tijd om een ​​pauze te nemen en de hersenen te laten rusten.

READ  Vingers worden gevoelloos in een droom, oorzaken en behandeling van kwalen

Als je constant wilt gapen, vooral iemand met mentaal werk, en het werkt niet, dan ligt de oorzaak in overwerk. Zorg ervoor dat u op vakantie gaat en uitrust, anders kunnen onomkeerbare processen in het zenuwstelsel optreden of kunnen zich complexe ziektes ontwikkelen die een langdurige behandeling vereisen.

Moet stevig zijn

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de reden waarom mensen, wanneer ze sterk willen slapen, regelmatig beginnen te zuchten. Bewezen resultaten – een persoon probeert het lichaam te misleiden en op te vrolijken. Met een lange adem zijn de longen verzadigd met zuurstof en activeren ze werk dat afgenomen is in afwachting van slaap.

Het gebeurt dat het kind waarschuwt dat hij in slaap moet vallen, met de hulp van het verhoogde geeuwen. Zelfs als de tijd van naar bed gaan nog niet is gekomen, is het beter om de kruimel niet te martelen en in slaap te brengen.

Over het algemeen spreekt regelmatig en langdurig gapen over veel problemen, dus je moet niet proberen alle factoren te bepalen. Lang slapen is de meest effectieve manier om ermee om te gaan.

Zuurstofgebrek

Het gebrek aan lucht in de longen is een andere reden voor de frequente geeuwen. De hoeveelheid zuurstof kan worden gecontroleerd door geeuwen – het is genoeg om 3-5 keer te ademen om verlichting te voelen. Maar als je niet toestaat dat het lichaam na zuurstofvoorziening van alle belangrijke systemen of organen in slaap valt, zal het gapen doorgaan, alleen maar sterker worden.

Zuurstofgebrek geeuwen moet toestaan ​​dat lucht diep in de longen doordringt, dus hoef je niet tegen te houden – vaak is zuchten nuttig en noodzakelijk. Pas nadat de aanvallen minder heftig zijn geworden, kun je gaan slapen – de systemen en organen zijn verzadigd met zuurstof.

Zenuwachtige spanning

Voordat je van gapen af ​​raakt, moet je de factoren begrijpen die het verschijnen van aanvallen hebben gestimuleerd. Vaak gaan problemen met het zenuwstelsel gepaard met diepe zuchten, zelfs overdag.

Artsen adviseren – neem een ​​pauze, maak een wandeling in de frisse lucht, dit zou de intensiteit van geeuwen moeten verminderen.

Aanvallen van geeuwen te midden van nerveuze uitputting of uitval moeten niet worden genegeerd. Zorg ervoor dat u naar een psycholoog gaat die u zal helpen de complicaties te begrijpen en de beste manieren aan te bevelen om van het probleem af te komen. Vaak genoeg om te ontspannen en de tekenen van vermoeidheid weg te gooien, zodat de aanvallen voor een lange tijd stopten.

READ  Bedtijdmeditatie voor ontspannende, ontspannende en diepe ontspanningstechnieken

Welke ziekten kunnen geeuwen veroorzaken

Waarom willen we slapen en geeuwen vaak na een volledige nachtrust – met dergelijke vragen wenden patiënten zich vaak tot artsen. De respons van medicijnen is voorspelbaar – ziekten kunnen alarmerende uitingen veroorzaken:

 • ziekten van bloedvaten, hart, hersenen;
 • hoge druk;
 • arteriële trombose;
 • depressie;
 • problemen met het urogenitale systeem (bij mannen);
 • vegetatieve dystonie.
Waarom gapen mensen, de redenen om vaak te gapen bij volwassenen en kinderen

Vooral gevaarlijk zijn geeuwen tijdens de slaap – ze informeren zeker over de ziekte.

Hoe zich te ontdoen van gaapt bij kinderen

Als een kind in een droom vaak veel geeuwt, moeten ouders de baby onmiddellijk aan de dokter laten zien. Als er geen tekenen zijn die gevaarlijk zijn voor de gezondheid, kan het geeuwen gedurende de dag een ongemakkelijke kamertemperatuur betekenen. Het is voldoende om de lucht in te ademen, de luchtvochtigheid te verhogen, een airconditioner te plaatsen om de intensiteit van de aanvallen te verminderen.

Als het kind plotseling begon te geeuwen, blijven de aanvallen de hele tijd zonder onderbrekingen doorgaan, het is niet de moeite waard om de behandeling naar de dokter uit te stellen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de baby hulp nodig. Na de diagnose zal de kinderarts u in detail vertellen welke stappen u moet nemen om van de waarschuwingssignalen af ​​te komen.

Hoe te stoppen met gapen

Voordat je van gapen af ​​raakt, zou je de oorzaak van de aanvallen moeten ontdekken. Als je constant wilt slapen, moet je het niet verdragen en ga je meteen naar bed. Geeuwen geven vaak aan dat het tijd is om te rusten en het lichaam heeft een herstel nodig. Nacht dutje helpt om een ​​slaperig en vermoeid brein op te vrolijken en het klaar te zetten voor krachtige activiteit de volgende dag.

Om van de besmettelijkheid van geeuwen af ​​te komen, als er een persoon in de kamer is die een golf van aanvallen heeft veroorzaakt, volstaat het om de frisse lucht in te gaan en 3-5 keer diep in te ademen. De longen zijn verzadigd met zuurstof en de geeuwen zullen stoppen.

Als het lichaam problemen heeft en blunders worden veroorzaakt door ziektes, kan de arts aanbevelen aan voeding, diëten, vitamines. Een goed dieet, de introductie van groenten, kruiden, vruchten van bomen en struiken in het menu helpen het probleem het hoofd te bieden.

Er zijn veel redenen voor veelvuldig gapen, het is niet eenvoudig om de belangrijkste factor te bepalen die aanvallen veroorzaakt. Het is beter om het niet zelf te doen, maar om te worden onderzocht door een arts. De arts stelt een diagnose van een ziekte die blundert of kalmeert als alles normaal is voor het lichaam, en alleen een lange rusttijd of een goede nachtrust vereist is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *